Vintage Nieuws

Social media

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele nieuws? Volg Vintage Hifi Winkel dan ook op Facebook, Twitter of Pinterest!

 • News
 • 5 days ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SONY CDP-557ESD MET AFSTANDSBEDIENING
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft weer een Sony-ES component ingekocht. En niet zomaar eentje, maar een Sony CDP-557ESD van de eerste eigenaar met het KSS-190A loopwerk, originele houten zijpanelen, handleidingen en afstandsbediening. Deze cd-speler uit de jaren '80 van de vorige eeuw toont maar weer eens aan hoe degelijk en luxe er destijds gebouwd kon worden voor relatief betaalbare prijzen. Die degelijke bouw resulteerde in een cd-speler van maar liefst 18 kilogram zwaar met prestaties die thuishoorden in de topregionen. Zelfs de knoppen zijn van metaal! Zou je zo'n luxe "tank" tegenwoordig bouwen, ben je toch wel het 3- of misschien wel het 4-voudige kwijt aan productiekosten. Vanwege het oerdegelijke loopwerk met een zeer duurzame laserunit in combinatie met een digitale uitgang zou de Sony CDP-557ESD tegenwoordig ook niet misstaan als top cd-loopwerk! Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor meer hoogwaardige vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid! Want nieuw is niet altijd beter.
  SONY CDP-557ESD MET AFSTANDSBEDIENINGDe Vintage HiFi Winkel heeft we
  3 days ago Vintage HiFi Winkel
  De CDP-557ESD zal daarom zeker niet misstaan als loopwerk. Die prestaties zijn nog steeds op topniveau! Inderdaad bizar, hoe lang deze lasers het volhouden.
  4 days ago Boudewijn Veerhuis
  Iets voor jou Don van der Deijl?
 • 1 week ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  ELIPSON 1303FT POLYESTER WIT
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft maanden geleden een witte set Elipson 1303FT luidsprekers ingekocht met een defecte FT-tweeter en defecte middentoners. Inmiddels heeft deze set een servicebeurt gehad waarbij de defecte Foster-tweeter is vervangen door een werkend exemplaar en beide middentoners zijn vervangen door nieuwe Vifa-units. Tevens zijn beide zwarte frontdoeken vervangen door nieuwe, originele exemplaren. Niet meer helemaal origineel, maar met nieuwe wisselfilters en een goede afregeling klinken deze Elipson 1303FT luidsprekers zeer aangenaam! Het hoog van de Fostertweeters is duidelijk aanwezig, het middengebied van de Vifa's klinkt erg goed en het laag klinkt, zoals karakteristiek voor de 1303's, erg gecontroleerd, nooit bonkerig en kan heel diep gaan. Het laag is echter nooit overdreven aanwezig. Een klankkarakter waar wij van kunnen genieten! Op dit moment is deze luidsprekerset demonstratieklaar aangesloten op onze Sony-referentieset.
  Want nieuw is niet altijd beter. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid.
  ELIPSON 1303FT POLYESTER WITDe Vintage HiFi Winkel heeft maanden gel
 • 2 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SURROUND OR NO SURROUND? THAT'S THE QUESTION
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft op zondag 1 oktober de Xfi muziekbeurs in Veldhoven bezocht. Toch altijd weer een belevenis. Toch stel ik mij na afloop steeds de vraag "Wat waren nou de echte highlights van de dag of welke innovatieve producten ben ik tegengekomen? Uiteindelijk blijken die vragen lastig te beantwoorden. Als er al sprake is van échte innovatie, dan gaat dat toch in kleine stapjes en wordt het vanuit marketingperpectief gebracht als een "ware revolutie" in de HiFi-wereld. In één van de ruimtes stonden diverse kleinere bedrijfjes bij elkaar. Eén van hen bood Bluray audio discs aan. Toen viel mijn oog op een surround remix van The Alan Parsons Project "Tales of mystery and imagination - Edgar Allan Poe". Een audio bluray disc in HD Master-kwaliteit gemixed naar 5.1 surround. Een redelijk zeldzaam exemplaar, zo begreep ik. Ik bezit slechts 1 zo'n disc van Sara K, maar die is direct opgenomen in 5.1, terwijl de disc van The Alan Parsons Project achteraf geremixed is naar 5.1. En ik was verrast door de luisterervaring. Afgezien van heel veel nuance en detail, stonden instrumenten en stemmen soms akelig mooi los in de ruimte. Ik ontdekte nieuwe "dingetjes" in de muziek. Ik heb de hele disc zonder pauze afgespeeld en heb genoten van de ervaring. Wat mij betreft verdient surround zijn plaats naast stereoweergave. Een goede studio engineer kan met surround iets heel moois neerzetten, ook al is het origineel in stereo opgenomen. Surround is here to stay!
  SURROUND OR NO SURROUND? THAT'S THE QUESTIONDe Vintage HiFi Winkel h
  2 weeks ago Thomas Baur
  Heeft Alan Parsons zelf die mix gemaakt? Dan hoef je je al eigenlijk nergens zorgen over te maken. De meester verstaat zijn vak 😊
 • 3 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  HOOGWAARDIGE VINTAGE TECHNICS MIDISET
   
  De Vintage HiFi Winkel luistert graag naar Vintage HiFi-apparatuur. Zo hebben wij deze toch wel hoogwaardige Technics midi-set in eigen gebruik met een setje MB Quart boekenplankluidsprekers. De midiset is uitgevoerd met een afzonderlijke Power Supply Unit, voor- en eindversterker en analoge tuner en elke unit heeft een volledig metalen behuizing zonder kunststof onderdelen. In combinatie met de MB Quart's toch een heel goede en aangename geluidskwaliteit. Niet voor niets is Technics weer gestart met het produceren van dergelijke hoogwaardige midisetjes. Die vintage kwaliteit was zo slecht nog niet.... Vintage HiFi Winkel: omdat nieuw niet altijd beter is. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor hoogwaardige vintage HiFi-apparatuur.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
 • 4 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  HET CASSETTEDECK
   
  De trouwe volger van de Vintage HiFi Winkel weet inmiddels dat wij liefhebbers zijn van het analoge cassettedeck. Er zijn heel wat producenten geweest die de nodige modellen hebben uitgebracht. Veel van die producenten zijn ter ziele, maar hun "erfgoed" is vaak nog te bewonderen bij liefhebbers en verzamelaars van cassettedecks. De bijgevoegde afbeeldingen geven een nostalgische impressie van het cassettedeck, dat met name in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw de audiokwaliteit van het analage cassettebandje tot opzienbarende hoogten stuwde. Denk daarbij aan Dolby B, C en S, slijtvaste koppen, cassettedecks met nabandcontrole, onhoorbare wow en flutter, autoreverse technologie, frequentiebereik tot ruim boven 20.000 Hz, metal tape, chroom tape, lage vervorming, dubbele capstan drives, 3-motoren decks, een signaal-ruisverhouding tot wel 80 dB en natuurlijk de superdegelijke bouwkwaliteit! Wij zijn nu nog steeds verbaasd hoe goed een hoogwaardig analoog cassettedeck kan klinken! Sommige vintage modellen zijn gewoon niet stuk te krijgen. Kom ook eens luisteren naar de geluidskwaliteit van een vintage, analoog cassettedeck. Want nieuw is niet altijd beter!
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  4 weeks ago Andre De Lange
  Juust
  4 weeks ago Jaap Edema
  Je bedoeld die 'STUDER' voor de gewone man... Andre 🙂
  4 weeks ago Andre De Lange
  Geef mij maar een echte Revox
  4 weeks ago Frits Smitten
  Zeer mooie cassettedecks, en er was voor ieder wat wils
  4 weeks ago Richard Vierbergen
  Klopt. Ik heb hier diverse modellen staan waaronder de NAD 6300 uit de monitor serie. Nu 27 jaar oud maar klinkt nog top. Ergo... al doe je er een tosti in dan is er geen verschil te horen in voor- en naband... dusss. Oud kan soms beter zijn ( dan die digitale zooi als mp3) 😉
  4 weeks ago Ronald Den Dekker
  Tof overzicht
 • 4 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINYL OF CD?
   
  Nu de belangstelling voor vinyl weer helemaal terug is, kun je natuurlijk wachten op een reactie hierop. Want niet iedereen is een voorstander of liefhebber van (alleen) vinyl. Er zijn nog steeds cd-liefhebbers die zweren bij "hun" medium. En helemaal niet onterecht denken wij. Want een goede studio-opname op cd beluisterd op een goede cd-speler klinkt super goed! Geen tikjes, geen kraakjes, geen rumble, groot bedieningsgemak, praktisch in gebruik. En een goede cd-speler hoeft je beslist geen "rib uit je lijf" te kosten. Toegegeven, het luisteren naar een cd kun je even "snel" doen, terwijl het luisteren naar vinyl meer handelingen en tijd vergt. De beleving staat bij vinyl meer centraal. En vinyl is nostalgischer dan een cd. De emotionele waarde van het bezit van vinyl is groter. Wat vinden jullie? Vinyl of cd?
  VINYL OF CD?Nu de belangstelling voor vinyl weer helemaal terug is,
  4 weeks ago Bert Peters
  Naomi Peters Jan Peters
  4 weeks ago Bert Peters
  Cd duh vinyl is leuk voor aan de muur die hoezen
   
  Appels met peren vergelijken dit
   
  Wat is beter dvd of blu-ray wat is beter vhs of blu ray bla bla
  4 weeks ago Peter Burgers
  Vinyl.
  4 weeks ago Freddy Snip
  De meningen zullen hiervoor wel weer verdeeld zijn 😉 of niet Don van der Deijl?
  4 weeks ago Rene Vos
  Beide hebben hun voor en nadelen. Maar wil je echt ultiem van een Lp genieten, dan hoort daar een goede draaitafel bij en een goed element met een nog betere naald. En dan is er voor minder geld meer te genieten van een CD. Al heeft de LP een toegevoegde nostalgische waarde..en heb je ook echt iets in je handen. Brings back a lot of memories.
  https://youtu.be/FDfrfHyzgUU
  4 weeks ago Freddy Snip
  Ik vind zowel de lp mooi, als de cd, maar vinyl is warmer geluid, voor perfectie cd uiteraard, maar die klinkt killer.
  4 weeks ago Don van der Deijl
  CD
  4 weeks ago Bert Wassens
  Beide, helaas is niet alles op vinyl verkrijgbaar.
  4 weeks ago Ed van der Ploeg
  Allebei
  4 weeks ago Gerard van Zwol
  Vinyl, draai en koop al jaren geen cd's meer ! Zelfs elpees van 30 jaar oud, klinken hier als een klok !
 • 6 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  HARMAN KARDON HK680: POWER MET FINESSE
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft in haar assortiment van mooie vintage HiFi-apparatuur inmiddels ook een Harman Kardon HK680. De HK680 zal na een gedegen onderhoudsbeurt met garantie te koop worden aangeboden in onze webwinkel http://www.vintagehifiwinkel.nl. De HK680 is wat uiterlijk betreft niet "meer van hetzelfde" maar met een karakteristieke eigen uitstraling die Harman Kardon zo eigen is. Maar deze geïntegreerde stereoversterker wordt ook alom geprezen om zijn grote vermogen gecombineerd met een gecontroleerd laag en veel detail in het geluidsbeeld. Geen "high end" misschien, maar dat komt daar volgens luisterervaringen van velen wel in de buurt. Destijds presteerde de HK680 in de top van zijn segment en wellicht zelfs daarbuiten. Wat ons betreft een heel goede versterker die nog steeds veel kwaliteiten biedt voor de kritische muziekliefhebber. Want nieuw is immers niet altijd beter.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
 • 6 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  OP ZOEK NAAR CASSETTEDECKS
   
  De Vintage HiFi Winkel is fan van cassettedecks. Dit analoge muziekmedium spreekt ons erg aan omdat het praktisch en gebruiksvriendelijk is. Het is niet voor niets dat wij een stijging in de verkoop van cassettedecks zien in onze webwinkel, helemaal in lijn met de hernieuwde belangstelling voor het analoge cassettebandjes. Als zelfs het NOS Journaal er aandacht aan besteed, moet er wel iets aan de hand zijn. Of was het gebrek aan nieuws misschien? Wij denken van niet. De belangstelling voor het analoge cassettebandje (een uitvinding van Philips die alweer stamt uit de jaren '60 van de vorige eeuw) en de apparatuur om het af te kunnen spelen is groeiend. Door de stijgende verkoop willen wij onze voorraad graag aanvullen met goede, vintage cassettedecks. Vooral de Akai cassettedecks met de bijna onverslijtbare GX-koppen hebben onze belangstelling. Tijdens onze zoektocht is gebleken dat het aanbod van goede vintage cassettedecks is afgenomen, ook buiten onze landsgrenzen. Maar onze inspanningen zijn uiteindelijk weer beloond met de inkoop van een Akai GX-F31, een GX-75, een GX-R55 en een GX-A5. Mogelijk komt daar nog een GX-F51 of zelfs een GX-F71 bij. De tijd zal het leren... Houd onze website http://www.vintagehifiwinkel.nl in de gaten voor vintage cassettedecks of andere schitterende vintage HiFi-apparatuur.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  4 weeks ago Freddy Snip
  Dit dan Bert Petersen Naomi Peters?
  6 weeks ago Patrick Eitjes
  Heb je ze ook voor in de auto?
 • 6 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  PHILIPS DSS940 + DSC950
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft de afgelopen tijd weer diverse interessante vintage HiFi-apparatuur weten in te kopen. Wat te denken van een Harman Kardon HK680, Denon DCD-1290 en Philips CD460? Maar de kers op de taart is toch wel een Philips DSC950 controller met 2 bijbehorende Philips DSS940 actieve luidsprekers! Dit bijzondere digitale systeem van Philips kreeg destijds lovende kritieken over de geluidskwaliteit, met name over de verbazingwekkend goede laagweergave uit een relatief kleine luidsprekerkast. Begin jaren '90 van de vorige eeuw moest zo'n 3500 gulden worden neergeteld voor dit systeem uit de 900-serie. Dat waren destijds heel veel centjes. Wij gaan de komende tijd eens beluisteren of de DSS940 met controller de belofte van een hoogwaardige (laag)weergave waarmaakt. Wij houden u op de hoogte. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie, hoogwaardige vintage HiFi-apparatuur. Want nieuw is niet altijd beter.
  PHILIPS DSS940 + DSC950De Vintage HiFi Winkel heeft de afgelopen tij
  6 weeks ago Will Brandt
  Echt een heel mooie set, die ik lang geleden eens mocht horen.
 • 7 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SONY SET: TA-N80ES + TA-E80ES
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft al enige tijd een prachtige Sony-set in haar bezit, bestaande uit een Sony TA-N80ES eindversterker en Sony TA-E80ES eindversterker. Deze staat op de nominatie voor een revisie door Geert Kroezinga en zal als set met garantie te koop worden aangeboden in onze webwinkel. Maar voordat dat gaat gebeuren wilden wij nog even tijd vrij maken om deze topset te beluisteren. Zo'n topset verdient natuurlijk een top cd-speler en de Sony CDP-X777ES was de logische uitverkorene, omdat dit momenteel onze beste cd-speler is uit de Sony ES-lijn. Helemaal niet verkeerd natuurlijk. De geluidskwaliteit van deze set staat ook zonder revisie al buiten kijf; een krachtig, mooi laag, stemmen klinken zeer prettig en het hoog wordt nooit overheersend. Je merkt dat de zware TA-N80ES eindversterker een normaal en wat harder luistervolume op z'n sloffen aankan. Daardoor zit er veel rust in het klankbeeld. Je merkt eigenlijk niet hoe hard je speelt. Geïnteresseerd in deze topset? Maak dan eens een luisterafspraak in onze luisterruimte in Nijkerk. Want nieuw is niet altijd beter. En zeker niet altijd degelijker...
  SONY SET: TA-N80ES + TA-E80ESDe Vintage HiFi Winkel heeft al enige t
  7 weeks ago Roy Post
  Kwijl kwijl
 • 9 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  GEBRUIKERSTIPS: SPOTIFY PERIKELEN
   
  Ook de Vintage HiFi Winkel maakt wel eens gebruik van de streamingmogelijkheden van Spotify. Uiteraard in de hoogst mogelijke kwaliteit van 320 kbps. Geen CD kwaliteit maar kan toch heel netjes klinken. En om niet zonder muziek te zitten als er geen internetverbinding is, kun je vooraf geselecteerde nummers thuis downloaden op je mobiele apparaat. Handig natuurlijk, maar wel in het geheel eigen, beveiligde Spotify-formaat.
   
  SPOTIFY-MUZIEK OPNEMEN
  Maar wat als je de gedownloade muziek van je Spotify-afspeellijsten op CD zou willen branden of op een USB-stick wilt bewaren?Dat kan dus niet met dat eigen Spotify-bestandsformaat. Maar opnemen kan dan weer wel. Er is online genoeg software beschikbaar voor zowel Windows- als Apple-computers om de muziek van je afspeellijsten op te nemen in mp3-formaat. Een soort van digitale cassetterecorder zeg maar. En het werkt vaak best wel goed. Maar beter dan 320 kpbs wordt het nooit. En je moet elk nummer helemaal afspelen. Leuk maar tijdrovend.
   
  SNELLER ÉN BETER
  Wil je een nóg betere muziekkwaliteit (cd-kwaliteit of wellicht hoger) dan is de website van bijvoorbeeld Vevo of Youtube een schitterende muziekbron. Zoek de muziekvideo die je wilt hebben, maar vergeet niet om bijvoorbeeld "HQ" (High Quality)of HD (High Definition) in je zoekopdracht te vermelden. Dan maak je namelijk meer kans om ook daadwerkelijk een goede muziekkwaliteit te krijgen. Videokwaliteit en geluidskwaliteit gaan namelijk vaak hand in hand. Heb je de muziek gevonden, dan kopieer je de volledige link in de adresbalk van je browser. Zoek vervolgens een goede online converter, plak de link in de online converter, kies het type bestand waarin je wilt opslaan en binnen enkele seconden is de conversie klaar om gedownload te worden! En als je zeker wilt zijn van een goede geluidskwaliteit, bieden sommige online converters de optie om het geluid van het videobestand in ondermeer FLAC-formaat te bewaren. Dan weet je zeker dat je geen kwaliteitsverlies zult hebben!
   
  Veel plezier met het verzamelen van je favoriete muziek! Doe er je voordeel mee!
  GEBRUIKERSTIPS: SPOTIFY PERIKELENOok de Vintage HiFi Winkel maakt we
  7 weeks ago Rob V D Gaast
  Als je de gedownloade muziek van je Spotify-afspeellijsten op CD zou willen branden of op een USB-stick wilt bewaren, met welke software is dat dan mogelijk?
 • 10 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  PIONEER PL-12D VINTAGE PLATENSPELER
   
  De Vintage HiFi Winkel biedt in haar webwinkel mooie vintage HiFi-apparatuur aan voor kleinere én grotere budgetten met garantiemogelijkheid. Neem nou deze mooie snaaraangedreven Pioneer PL-12D vintage platenspeler met stofkap, 2 headshells, originele handleiding en originele verpakkingsdoos! De 4-polige synchrone motoraandrijving met snaar biedt een goede gelijkloop en voorkomt het doorgeven van trillingen. Mede daardoor heeft dit model een voorbeeldige signaal ruisverhouding. Verder draagt ook de lichtgewicht toonarm bij aan de goede prestaties. Al met al een "no nonsense" platenspeler met goede prestaties. En de uiterlijke staat is nog zeer netjes. Enkel de stofkap heeft wat krassen. De walnoten behuizing geeft deze vintage platenspeler zijn karakteristieke uiterlijk. Een plaatje vinden wij! Na een gedegen onderhoudsbeurt zal deze betaalbare vintage platenspeler met garantie worden aangeboden in onze webwinkel: http://www.vintagehifiwinkel.nl. Want nieuw is niet altijd beter.
  PIONEER PL-12D VINTAGE PLATENSPELERDe Vintage HiFi Winkel biedt in h
  10 weeks ago Frank Verberne
  Ja hè . Frankie's custom turntables heeft de zelvde te koop ..😂😂
  10 weeks ago Marthin Colsters
  Mooi, ziet er goed uit!
  10 weeks ago Vintage HiFi Winkel
  Zodra deze geserviced is wordt deze inclusief prijs en garantie aangeboden op de website http://www.vintagehifiwinkel.nl. Groeten.
  10 weeks ago Marthin Colsters
  Zet erbij dat hij verkocht is, staat tenminste op de site wel. Overigens een mooie 👍
  10 weeks ago Richard Vierbergen
  Gunst. Die had ik in 70'er jaren ook. Met een Shure element. Toen aan vrind geschonken omdat ik de Sansui 525 kocht.. en die draait 40 jaar later nog prima. Inderdaad. Nieuw is niet perse beter.
 • 11 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VERKOCHT: SONY TA-F707ES
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft deze onlangs aangekochte schitterende TA-F707ES inmiddels ook alweer verkocht voordat deze in onze webwinkel te koop stond. De koper komt deze keer uit India. Na een schoonmaak- en reparatiebeurt door Geert Kroezinga, besloot de koper op ons advies deze krachtige en goed klinkende versterker toch maar professioneel te laten reviseren. En zo zal geschieden... De versterker is na de reparatie alvast beluisterd en getest. Wat een power heeft deze krachtpatser! Bovendien is de geluidskwaliteit de ES-serie beslist waardig. Ook geïnteresseerd in prachtige, hoogwaardige en bijzondere vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid? Kijk dan op http://www.vintagehifiwinkel.nl of vertel ons naar welk vintage audio apparaat u op zoek bent. Wie weet zoekt u en vinden wij... Want nieuw is niet altijd beter.
  VERKOCHT: SONY TA-F707ESDe Vintage HiFi Winkel heeft deze onlangs aa
 • 11 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINTAGE HIFI WINKEL VERKOOPT INTERNATIONAAL
   
  Wist u dat de verkoop van onze vintage HiFi-apparatuur zich niet alleen beperkt tot Nederland? Onze naam reikt inmiddels al wereldwijd. Zo hebben wij zojuist een nog door Geert Kroezinga te repareren Sony TA-F707ES met zijpanelen verkocht aan een klant in India. Deze werd nog niet eens aangeboden in onze webwinkel, dus dat geeft maar weer eens aan dat het snel kan gaan. Inmiddels hebben zich ook al Chinezen per email gemeld voor een door ons gereviseerd Philips CDD882 cd-loopwerk. Het moet niet gekker worden... Geweldig natuurlijk! Onder het motto "Weg=Pech" adviseren wij potentiële klanten toch niet te lang te wachten met de aankoop. Voordat u het weet is het apparaat "weggekaapt" door bijvoorbeeld Indiërs, Chinezen, Russen of natuurlijk Nederlanders. Vintage HiFi Winkel: Nieuw is niet altijd beter. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor bijzondere vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid.
  VINTAGE HIFI WINKEL VERKOOPT INTERNATIONAALWist u dat de verkoop van
 • 11 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  OUD EN NIEUW...
   
  Bij de Vintage HiFi Winkel luisteren we natuurlijk veel naar geweldige vintage HiFi-apparatuur. Maar dat wil niet zeggen dat we de moderne technologie altijd afwijzen. Vanmiddag via Spotify geluisterd naar opnames uit mijn referentiemuzieklijst met een Marantz SR7009 en Master Three monitoren. Die Master Three luidsprekers voldoen al ruim 15 jaar uitstekend en blinken uit in een gecontroleerd, diep laag en een zeer neutrale klank. De Marantz SR7009 levert een belangrijke bijdrage aan de nodige power én dynamiek. Geen topversterker in stereo maar gewoon goed. Het stereobeeld is strak met veel hoorbare details in de opnames. Wat mij betreft mogen de Master Three luidsprekers nog eens 15 jaar blijven! Het zijn nog steeds toppers in hun prijsklasse (destijds 6000 gulden). Is eigenlijk ook al bijna vintage...
  OUD EN NIEUW...Bij de Vintage HiFi Winkel luisteren we natuurlijk ve
  11 weeks ago Vintage HiFi Winkel
  Ja, makkelijk in het gebruik. Ben wel tevreden. Heb er inmiddels ook één voor m'n vintage set maar dan uiteraard geen hdmi maar stereo tulp.
  11 weeks ago Marty Dekkers
  Oké, ik gebruik die chromecast ook, kwalitatief dus een goed ding ?
  11 weeks ago Vintage HiFi Winkel
  Zou ook met de Marantz SR7009 kunnen zonder ChromeCast via de modus Online.
  11 weeks ago Vintage HiFi Winkel
  Chromecast
  11 weeks ago Marty Dekkers
  Met welk apparaat werd spotify binnengehaald ?
  11 weeks ago Tjeerd Schippers
  Is uw referentie Spotify lijst ook te vinden op Spotify?
 • 12 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  LUISTERINDRUK KENWOOD L-01A STEREOVERSTERKER
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft haar referentieversterkerset bestaande uit de Sony TA-N77ES en TA-E77ESD tijdelijk vervangen door de onlangs verkregen Kenwood L-01A met bijpassende aparte en zeer zware voedingsunit L-01A-PS (verkoopprijs begin jaren '80 circa 5000 Dollar als ik mij niet vergis). We hebben inmiddels veel verschillende muziekgenres met deze Kenwood beluisterd en steeds weer verbazen wij ons over de audiofiele kwaliteiten! Allereerst hoor je dat de muziek "anders" klinkt dan met de Sony-referentieset. Maar is "anders" in dit geval ook "beter"? Wij zeggen volmondig "ja" op die vraag. De Kenwood presenteert de muziek met ongelooflijk veel gemak, muzikaliteit, rust, detaillering en snelheid. De afzonderlijke ingrediënten van de muziek zijn altijd goed hoorbaar en het wordt nooit een "brei" van geluid. De ruimtelijkheid en "lucht" om instrumenten en stemmen heen is bijna tastbaar. De Sony set is al erg goed, maar deze Kenwood geïntegreerde stereoversterker tilt de luisterbeleving naar een nóg hoger niveau! Dit is gewoon een geweldige versterker die op een ongehoord hoog niveau speelt. Wij zijn benieuwd wanneer wij een vintage versterker tegenkomen die nóg beter speelt dan deze Kenwood. Ze zijn er beslist, maar mogelijk in een prijssegment dat voor de gemiddelde sterveling nauwelijks betaalbaar zal zijn....
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  12 weeks ago Harry Fiegel
  Helaas wat beroerde foto..
  12 weeks ago Leo Simons
  ....audiofiele kwaliteiten...??? Ik heb wel eens van geluidskwaliteit gehoord. Kent u de betekenis van het woord audiofiel? https://nl.wikipedia.org/wiki/Audiofiel
 • 13 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  ZELDZAME HIGH-END: KENWOOD L-01A VERSTERKER
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft een unieke versterker te koop aangeboden gekregen. Na een eerste technische check van onze technisch partner Geert Kroezinga is er besloten tot aankoop over te gaan. Inmiddels speelt deze versterker naar volle tevredenheid in onze luisterruimte. Het betreft een zeldzame Kenwood L-01A met een aparte, zeer zware voedingsunit, de L-01A-PS. De versterker en voedingsunit zijn beide in zwart uitgevoerd. De versterker ziet er nog keurig uit, de voedingsunit heeft optisch wat kleine beschadigingen aan de bovenzijde, maar ziet er verder netjes uit. De geluidskwaliteit is van een zeer hoog niveau. We kunnen met overtuiging spreken van echte high-end kwaliteit; zeer gecontroleerd, strak, gedetailleerd, ook bij hogere volumes. Wat een geweldige klank! Wij gaan de komende weken veel spelen met deze geweldige krachtpatser. De Sony CDP-X777ES is nu de bron, maar we gaan ook testen met o.a. de Marantz CD-80, Philips CD960-S1 en Sony CDP-337ESD. Dat wordt een feestje...
  Vintage HiFi Winkel: Nieuw is niet altijd beter. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor meer mooie vintage HiFi-apparatuur.
   
  Wat vindt de Vintage Knob van deze versterker?
  http://www.thevintag...nwood-L-01A.html
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
 • 13 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TE KOOP/FOR SALE: SONY CDP-X777ES
   
  De Vintage HiFi Winkel biedt tijdelijk via Facebook te koop aan een schitterende Sony CDP-X777ES in zwarte uitvoering zonder houten zijpanelen. De speler is (op afspraak) te bekijken en te beluisteren. Garantie is tegen meerprijs mogelijk (prijs op aanvraag). Zodra deze speler in onze webwinkel te koop wordt aangeboden zal dat tegen een hogere verkoopprijs zijn dan waarvoor de speler nu tijdelijk via Facebook wordt aangeboden. De Facebook-prijs komt dan te vervallen. De Sony CDP-X777ES wordt tijdelijk via Facebook aangeboden voor € 675,- exclusief eventuele verzendkosten (€20,-). Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor meer (Sony) vintage HiFi-apparatuur. Want nieuw is niet altijd beter.
   
  Als jij vindt dat dit een interessante aanbieding is en je jouw Facebook-vrienden ook hierover wilt informeren, deel dan dit bericht! Alvast bedankt!
  Timeline Photos
 • 14 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TE KOOP: TECHNICS RS1500
   
  Deze door Geert Kroezinga gerepareerde Technics RS1500 wordt door de Vintage HiFi Winkel te koop aangeboden inclusief 3 maanden garantie op de uitgevoerde reparaties. De volgende werkzaamheden zijn daarbij uitgevoerd:
   
  • Lagers in capstanmotor vervangen
  • Remmen vervangen
  • Lagers in geleiders vervangen
  • Opname/weergave afgeregeld
  • Grondige reiniging
   
  Deze Technics RS1500 wordt geleverd inclusief:
  • 2 grote metalen reels met tape (zie foto)
  • 1 masteropname van Greetje Kaufeld ter waarde van €100,-. (Zie foto)
   
  Het spoelendeck ziet er optisch nog redelijk netjes uit. De tuimelschakelaars helemaal rechtsonder hebben niet meer de originele kunststof dopjes. Geluidskwaliteit is erg goed! Te bekijken en te beluisteren. Interesse of meer informatie? Bel 06 49 992 996. Wordt geleverd inclusief factuur. In plaats van €1049.- nu tijdelijk tot 1 augustus voor € 898,-!
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
 • 14 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TIP: SONY KSS-LASERUNITS
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft de afgelopen tijd veel apparatuur ingekocht en gecheckt van de Sony ES-serie. We hebben dus de nodige ervaring. Afgezien van het feit dat de ES-serie met de karakteristieke houten zijpanelen erg mooi is, goed gebouwd is en goed tot zeer goed klinkt, is er met name bij de cd-spelers een zwak in het ontwerp naar boven gekomen. De constructie van de laser-unit is zodanig ontworpen dat de laser moet kunnen bewegen. Deze constructie is uitgevoerd met een kunststof onderdeeltje dat flexibel moet zijn. We hebben inmiddels ontdekt dat het nog wel eens voorkomt dat dit kleine kunststof onderdeeltje van de Sony laser-unit "lam" is geworden waardoor de laser niet meer optimaal kan functioneren. Dit resulteert met name in een grotere schokgevoeligheid van de cd-speler of erger; cd's worden niet meer ingelezen. Test bij aankoop van een mooie Sony ES cd-speler dan ook altijd of deze cd's en cdr's goed afspeelt én of de speler een grote(re) schokgevoeligheid heeft. Bij een grotere schokgevoeligheid bestaat de kans dat de ophanging van de laserunit "lam" is. Vervanging van de laser-unit is dan aan te bevelen. Helaas zijn niet alle laser-units meer (volop) beschikbaar en wordt er doorgaans "de hoofdprijs" voor gevraagd, als ze al aangeboden worden. Doe je voordeel met deze tip van de Vintage HiFi Winkel bij de aankoop van een mooie Sony ES cd-speler! Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid.
  Timeline Photos
  14 weeks ago Maurice Bahnen
  B&O had een vet oplossing voor de geleiderails

 

Interessante links

Nederland
Duplicase
Vintage HiFi Sound Systems
Vintage: Wim Vink - Only Sony
Sobel Vintage HiFi Meubelen
Vintage Dual 701
Record Industry gaat voor kwaliteit
The New Face Of Vinyl
Vintage Braun Audio
Vintage Philips Cd100
BBC Monitor Vintage LS-35A
HiFi Museum
Philips Vissenogen-serie
Vintage HiFi Bladen
HiFi Audio Vintage
Mindfootage
Luxman Vintage
Vintage is hot in de HiFi
Walhalla voor platenfreaks
Het merk QUAD

Internationaal
Vintage HiFi from around the world
It's HiFi
The Vintage Knob
1001 HiFi - The Stereo Museum
Voice Of Vintage HiFi
Magnat Museum
Vintage HiFi Display Room
Retro Thing
Rewind Museum