Vintage Nieuws

Social media

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele nieuws? Volg Vintage Hifi Winkel dan ook op Facebook, Twitter of Pinterest!

 • News
 • 1 day ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  GEBRUIKERSTIPS: SPOTIFY PERIKELEN
   
  Ook de Vintage HiFi Winkel maakt wel eens gebruik van de streamingmogelijkheden van Spotify. Uiteraard in de hoogst mogelijke kwaliteit van 320 kbps. Geen CD kwaliteit maar kan toch heel netjes klinken. En om niet zonder muziek te zitten als er geen internetverbinding is, kun je vooraf geselecteerde nummers thuis downloaden op je mobiele apparaat. Handig natuurlijk, maar wel in het geheel eigen, beveiligde Spotify-formaat.
   
  SPOTIFY-MUZIEK OPNEMEN
  Maar wat als je de gedownloade muziek van je Spotify-afspeellijsten op CD zou willen branden of op een USB-stick wilt bewaren?Dat kan dus niet met dat eigen Spotify-bestandsformaat. Maar opnemen kan dan weer wel. Er is online genoeg software beschikbaar voor zowel Windows- als Apple-computers om de muziek van je afspeellijsten op te nemen in mp3-formaat. Een soort van digitale cassetterecorder zeg maar. En het werkt vaak best wel goed. Maar beter dan 320 kpbs wordt het nooit. En je moet elk nummer helemaal afspelen. Leuk maar tijdrovend.
   
  SNELLER ÉN BETER
  Wil je een nóg betere muziekkwaliteit (cd-kwaliteit of wellicht hoger) dan is de website van bijvoorbeeld Vevo of Youtube een schitterende muziekbron. Zoek de muziekvideo die je wilt hebben, maar vergeet niet om bijvoorbeeld "HQ" (High Quality)of HD (High Definition) in je zoekopdracht te vermelden. Dan maak je namelijk meer kans om ook daadwerkelijk een goede muziekkwaliteit te krijgen. Videokwaliteit en geluidskwaliteit gaan namelijk vaak hand in hand. Heb je de muziek gevonden, dan kopieer je de volledige link in de adresbalk van je browser. Zoek vervolgens een goede online converter, plak de link in de online converter, kies het type bestand waarin je wilt opslaan en binnen enkele seconden is de conversie klaar om gedownload te worden! En als je zeker wilt zijn van een goede geluidskwaliteit, bieden sommige online converters de optie om het geluid van het videobestand in ondermeer FLAC-formaat te bewaren. Dan weet je zeker dat je geen kwaliteitsverlies zult hebben!
   
  Veel plezier met het verzamelen van je favoriete muziek! Doe er je voordeel mee!
  GEBRUIKERSTIPS: SPOTIFY PERIKELENOok de Vintage HiFi Winkel maakt we
 • 1 week ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  PIONEER PL-12D VINTAGE PLATENSPELER
   
  De Vintage HiFi Winkel biedt in haar webwinkel mooie vintage HiFi-apparatuur aan voor kleinere én grotere budgetten met garantiemogelijkheid. Neem nou deze mooie snaaraangedreven Pioneer PL-12D vintage platenspeler met stofkap, 2 headshells, originele handleiding en originele verpakkingsdoos! De 4-polige synchrone motoraandrijving met snaar biedt een goede gelijkloop en voorkomt het doorgeven van trillingen. Mede daardoor heeft dit model een voorbeeldige signaal ruisverhouding. Verder draagt ook de lichtgewicht toonarm bij aan de goede prestaties. Al met al een "no nonsense" platenspeler met goede prestaties. En de uiterlijke staat is nog zeer netjes. Enkel de stofkap heeft wat krassen. De walnoten behuizing geeft deze vintage platenspeler zijn karakteristieke uiterlijk. Een plaatje vinden wij! Na een gedegen onderhoudsbeurt zal deze betaalbare vintage platenspeler met garantie worden aangeboden in onze webwinkel: http://www.vintagehifiwinkel.nl. Want nieuw is niet altijd beter.
  PIONEER PL-12D VINTAGE PLATENSPELERDe Vintage HiFi Winkel biedt in h
  1 week ago Frank Verberne
  Ja hè . Frankie's custom turntables heeft de zelvde te koop ..😂😂
  1 week ago Marthin Colsters
  Mooi, ziet er goed uit!
  1 week ago Vintage HiFi Winkel
  Zodra deze geserviced is wordt deze inclusief prijs en garantie aangeboden op de website http://www.vintagehifiwinkel.nl. Groeten.
  1 week ago Marthin Colsters
  Zet erbij dat hij verkocht is, staat tenminste op de site wel. Overigens een mooie 👍
  1 week ago Richard Vierbergen
  Gunst. Die had ik in 70'er jaren ook. Met een Shure element. Toen aan vrind geschonken omdat ik de Sansui 525 kocht.. en die draait 40 jaar later nog prima. Inderdaad. Nieuw is niet perse beter.
 • 2 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VERKOCHT: SONY TA-F707ES
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft deze onlangs aangekochte schitterende TA-F707ES inmiddels ook alweer verkocht voordat deze in onze webwinkel te koop stond. De koper komt deze keer uit India. Na een schoonmaak- en reparatiebeurt door Geert Kroezinga, besloot de koper op ons advies deze krachtige en goed klinkende versterker toch maar professioneel te laten reviseren. En zo zal geschieden... De versterker is na de reparatie alvast beluisterd en getest. Wat een power heeft deze krachtpatser! Bovendien is de geluidskwaliteit de ES-serie beslist waardig. Ook geïnteresseerd in prachtige, hoogwaardige en bijzondere vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid? Kijk dan op http://www.vintagehifiwinkel.nl of vertel ons naar welk vintage audio apparaat u op zoek bent. Wie weet zoekt u en vinden wij... Want nieuw is niet altijd beter.
  VERKOCHT: SONY TA-F707ESDe Vintage HiFi Winkel heeft deze onlangs aa
 • 2 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINTAGE HIFI WINKEL VERKOOPT INTERNATIONAAL
   
  Wist u dat de verkoop van onze vintage HiFi-apparatuur zich niet alleen beperkt tot Nederland? Onze naam reikt inmiddels al wereldwijd. Zo hebben wij zojuist een nog door Geert Kroezinga te repareren Sony TA-F707ES met zijpanelen verkocht aan een klant in India. Deze werd nog niet eens aangeboden in onze webwinkel, dus dat geeft maar weer eens aan dat het snel kan gaan. Inmiddels hebben zich ook al Chinezen per email gemeld voor een door ons gereviseerd Philips CDD882 cd-loopwerk. Het moet niet gekker worden... Geweldig natuurlijk! Onder het motto "Weg=Pech" adviseren wij potentiële klanten toch niet te lang te wachten met de aankoop. Voordat u het weet is het apparaat "weggekaapt" door bijvoorbeeld Indiërs, Chinezen, Russen of natuurlijk Nederlanders. Vintage HiFi Winkel: Nieuw is niet altijd beter. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor bijzondere vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid.
  VINTAGE HIFI WINKEL VERKOOPT INTERNATIONAALWist u dat de verkoop van
 • 2 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  OUD EN NIEUW...
   
  Bij de Vintage HiFi Winkel luisteren we natuurlijk veel naar geweldige vintage HiFi-apparatuur. Maar dat wil niet zeggen dat we de moderne technologie altijd afwijzen. Vanmiddag via Spotify geluisterd naar opnames uit mijn referentiemuzieklijst met een Marantz SR7009 en Master Three monitoren. Die Master Three luidsprekers voldoen al ruim 15 jaar uitstekend en blinken uit in een gecontroleerd, diep laag en een zeer neutrale klank. De Marantz SR7009 levert een belangrijke bijdrage aan de nodige power én dynamiek. Geen topversterker in stereo maar gewoon goed. Het stereobeeld is strak met veel hoorbare details in de opnames. Wat mij betreft mogen de Master Three luidsprekers nog eens 15 jaar blijven! Het zijn nog steeds toppers in hun prijsklasse (destijds 6000 gulden). Is eigenlijk ook al bijna vintage...
  OUD EN NIEUW...Bij de Vintage HiFi Winkel luisteren we natuurlijk ve
  2 weeks ago Vintage HiFi Winkel
  Ja, makkelijk in het gebruik. Ben wel tevreden. Heb er inmiddels ook één voor m'n vintage set maar dan uiteraard geen hdmi maar stereo tulp.
  2 weeks ago Marty Dekkers
  Oké, ik gebruik die chromecast ook, kwalitatief dus een goed ding ?
  2 weeks ago Vintage HiFi Winkel
  Zou ook met de Marantz SR7009 kunnen zonder ChromeCast via de modus Online.
  2 weeks ago Vintage HiFi Winkel
  Chromecast
  2 weeks ago Marty Dekkers
  Met welk apparaat werd spotify binnengehaald ?
  2 weeks ago Tjeerd Schippers
  Is uw referentie Spotify lijst ook te vinden op Spotify?
 • 3 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  LUISTERINDRUK KENWOOD L-01A STEREOVERSTERKER
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft haar referentieversterkerset bestaande uit de Sony TA-N77ES en TA-E77ESD tijdelijk vervangen door de onlangs verkregen Kenwood L-01A met bijpassende aparte en zeer zware voedingsunit L-01A-PS (verkoopprijs begin jaren '80 circa 5000 Dollar als ik mij niet vergis). We hebben inmiddels veel verschillende muziekgenres met deze Kenwood beluisterd en steeds weer verbazen wij ons over de audiofiele kwaliteiten! Allereerst hoor je dat de muziek "anders" klinkt dan met de Sony-referentieset. Maar is "anders" in dit geval ook "beter"? Wij zeggen volmondig "ja" op die vraag. De Kenwood presenteert de muziek met ongelooflijk veel gemak, muzikaliteit, rust, detaillering en snelheid. De afzonderlijke ingrediënten van de muziek zijn altijd goed hoorbaar en het wordt nooit een "brei" van geluid. De ruimtelijkheid en "lucht" om instrumenten en stemmen heen is bijna tastbaar. De Sony set is al erg goed, maar deze Kenwood geïntegreerde stereoversterker tilt de luisterbeleving naar een nóg hoger niveau! Dit is gewoon een geweldige versterker die op een ongehoord hoog niveau speelt. Wij zijn benieuwd wanneer wij een vintage versterker tegenkomen die nóg beter speelt dan deze Kenwood. Ze zijn er beslist, maar mogelijk in een prijssegment dat voor de gemiddelde sterveling nauwelijks betaalbaar zal zijn....
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  3 weeks ago Harry Fiegel
  Helaas wat beroerde foto..
  3 weeks ago Leo Simons
  ....audiofiele kwaliteiten...??? Ik heb wel eens van geluidskwaliteit gehoord. Kent u de betekenis van het woord audiofiel? https://nl.wikipedia.org/wiki/Audiofiel
 • 4 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  ZELDZAME HIGH-END: KENWOOD L-01A VERSTERKER
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft een unieke versterker te koop aangeboden gekregen. Na een eerste technische check van onze technisch partner Geert Kroezinga is er besloten tot aankoop over te gaan. Inmiddels speelt deze versterker naar volle tevredenheid in onze luisterruimte. Het betreft een zeldzame Kenwood L-01A met een aparte, zeer zware voedingsunit, de L-01A-PS. De versterker en voedingsunit zijn beide in zwart uitgevoerd. De versterker ziet er nog keurig uit, de voedingsunit heeft optisch wat kleine beschadigingen aan de bovenzijde, maar ziet er verder netjes uit. De geluidskwaliteit is van een zeer hoog niveau. We kunnen met overtuiging spreken van echte high-end kwaliteit; zeer gecontroleerd, strak, gedetailleerd, ook bij hogere volumes. Wat een geweldige klank! Wij gaan de komende weken veel spelen met deze geweldige krachtpatser. De Sony CDP-X777ES is nu de bron, maar we gaan ook testen met o.a. de Marantz CD-80, Philips CD960-S1 en Sony CDP-337ESD. Dat wordt een feestje...
  Vintage HiFi Winkel: Nieuw is niet altijd beter. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor meer mooie vintage HiFi-apparatuur.
   
  Wat vindt de Vintage Knob van deze versterker?
  http://www.thevintag...nwood-L-01A.html
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
 • 4 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TE KOOP/FOR SALE: SONY CDP-X777ES
   
  De Vintage HiFi Winkel biedt tijdelijk via Facebook te koop aan een schitterende Sony CDP-X777ES in zwarte uitvoering zonder houten zijpanelen. De speler is (op afspraak) te bekijken en te beluisteren. Garantie is tegen meerprijs mogelijk (prijs op aanvraag). Zodra deze speler in onze webwinkel te koop wordt aangeboden zal dat tegen een hogere verkoopprijs zijn dan waarvoor de speler nu tijdelijk via Facebook wordt aangeboden. De Facebook-prijs komt dan te vervallen. De Sony CDP-X777ES wordt tijdelijk via Facebook aangeboden voor € 675,- exclusief eventuele verzendkosten (€20,-). Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor meer (Sony) vintage HiFi-apparatuur. Want nieuw is niet altijd beter.
   
  Als jij vindt dat dit een interessante aanbieding is en je jouw Facebook-vrienden ook hierover wilt informeren, deel dan dit bericht! Alvast bedankt!
  Timeline Photos
 • 5 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TE KOOP: TECHNICS RS1500
   
  Deze door Geert Kroezinga gerepareerde Technics RS1500 wordt door de Vintage HiFi Winkel te koop aangeboden inclusief 3 maanden garantie op de uitgevoerde reparaties. De volgende werkzaamheden zijn daarbij uitgevoerd:
   
  • Lagers in capstanmotor vervangen
  • Remmen vervangen
  • Lagers in geleiders vervangen
  • Opname/weergave afgeregeld
  • Grondige reiniging
   
  Deze Technics RS1500 wordt geleverd inclusief:
  • 2 grote metalen reels met tape (zie foto)
  • 1 masteropname van Greetje Kaufeld ter waarde van €100,-. (Zie foto)
   
  Het spoelendeck ziet er optisch nog redelijk netjes uit. De tuimelschakelaars helemaal rechtsonder hebben niet meer de originele kunststof dopjes. Geluidskwaliteit is erg goed! Te bekijken en te beluisteren. Interesse of meer informatie? Bel 06 49 992 996. Wordt geleverd inclusief factuur. In plaats van €1049.- nu tijdelijk tot 1 augustus voor € 898,-!
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
 • 5 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TIP: SONY KSS-LASERUNITS
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft de afgelopen tijd veel apparatuur ingekocht en gecheckt van de Sony ES-serie. We hebben dus de nodige ervaring. Afgezien van het feit dat de ES-serie met de karakteristieke houten zijpanelen erg mooi is, goed gebouwd is en goed tot zeer goed klinkt, is er met name bij de cd-spelers een zwak in het ontwerp naar boven gekomen. De constructie van de laser-unit is zodanig ontworpen dat de laser moet kunnen bewegen. Deze constructie is uitgevoerd met een kunststof onderdeeltje dat flexibel moet zijn. We hebben inmiddels ontdekt dat het nog wel eens voorkomt dat dit kleine kunststof onderdeeltje van de Sony laser-unit "lam" is geworden waardoor de laser niet meer optimaal kan functioneren. Dit resulteert met name in een grotere schokgevoeligheid van de cd-speler of erger; cd's worden niet meer ingelezen. Test bij aankoop van een mooie Sony ES cd-speler dan ook altijd of deze cd's en cdr's goed afspeelt én of de speler een grote(re) schokgevoeligheid heeft. Bij een grotere schokgevoeligheid bestaat de kans dat de ophanging van de laserunit "lam" is. Vervanging van de laser-unit is dan aan te bevelen. Helaas zijn niet alle laser-units meer (volop) beschikbaar en wordt er doorgaans "de hoofdprijs" voor gevraagd, als ze al aangeboden worden. Doe je voordeel met deze tip van de Vintage HiFi Winkel bij de aankoop van een mooie Sony ES cd-speler! Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid.
  Timeline Photos
  5 weeks ago Maurice Bahnen
  B&O had een vet oplossing voor de geleiderails
 • 5 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TE KOOP: PROFESSIONEEL GEREVISEERDE MARANTZ CD80 INCLUSIEF 6 MAANDEN GARANTIE
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft een zeer nette Marantz CD80 professioneel laten reviseren door Geert Kroezinga. Daarom bieden wij deze schitterende cd-speler aan in onze webwinkel http://www.vintagehifiwinkel.nl met 6 maanden schriftelijke garantie. De volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd:
  • elco's vervangen
  • loopwerk gereinigd
  • loopwerk hersteld
  • lampjes vervangen
  • relais vervangen
  • potmeter gereinigd
  • getest
   
  De speler is gisteren beluisterd en we zijn onder de indruk van de geluidskwaliteit. Je hoort, mede door de revisie, de kwaliteiten van de TDA1541A-dac. Niet scherp in het hoog maar wel heel gedetailleerd, duidelijk, strak laag, mooi stereobeeld met diepte. Samengevat: nog steeds een topspeler! Nieuwsgierig geworden naar deze cd-speler of onze andere vintage HiFi-producten met garantiemogelijkheid? Kijk dan op http://www.vintagehifiwinkel.nl en maak een luisterafspraak. Want nieuw is niet altijd beter.
  ACTIE: gedurende de hele maand JULI geeft de Vintage HiFi Winkel €50,- korting op deze professioneel gereviseerde Marantz CD80!
  Timeline Photos
  5 weeks ago Ed Vennink
  Ik heb deze speler jaren gehad en vond hem veel mooier dan de CD10 die ik later kocht! De CD80 blijft een topper!
 • 5 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VERKOCHT!
   
  De Vintage HiFi Winkel verkoopt ook vintage HiFi-apparatuur buiten haar landsgrenzen! Zo hebben wij vandaag een schitterende vintage Sony set bestaande uit een gereviseerde TA-N77ES en TA-E77ESD officieel verkocht aan een klant uit de United Kingdom (Engeland). De klant krijgt 3 maanden garantie op de revisie, een gemonteerde Engelse 3pins-stekker en een reserveset lampjes (6 stuks) voor de VU-meters van de TA-N77ES. Tevens wil deze klant op zijn kosten een fan-kit aan de onderzijde gemonteerd hebben voor extra koeling. Geert Kroezinga zal die montage van de fan-kit professioneel gaan uitvoeren. Toch leuk om een dergelijk mooie Sony ES-set als Vintage HiFi Winkel buiten de landsgrenzen te verkopen! Wilt u ook een mooie vintage set of vintage HiFi-apparatuur kopen met garantiemogelijkheid? Kijk dan op http://www.vintagehifiwinkel.nl. Want nieuw is niet altijd beter (En zeker niet altijd mooier).
  Timeline Photos
  5 weeks ago Ahmad Sakr
  Gorgeous and congrats to the new owner 🙂
 • 6 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  KENWOOD KR-7600
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft een zware Kenwood KR-7600 receiver ingekocht uit de jaren '70 van de vorige eeuw. Het apparaat ziet er indrukwekkend mooi uit met een authentieke vintage "look" van die tijd. Wij zijn er verliefd op geworden. Gelukkig is dit model, in tegenstelling tot zijn duurdere broer, nog goed te servicen als wij de informatie op het internet mogen geloven. Geen kleine jongen hoor, met zijn circa 80 Watt per kanaal. Leuk detail: deze receiver heeft een zogenaamde "sound inject"-knop. Daarmee kan via de microfooningang lekker meegebralt worden met de muziek. Een soort voorloper van karaoke zeg maar. Wij gaan weer ons best doen dit bakbeest in zijn oude glorie te herstellen zodat de nieuwe eigenaar er nog heel veel jaren plezier van kan hebben. Komt dus te koop te staan in onze webwinkel op http://www.vintagehifiwinkel.nl. Want nieuw is niet altijd beter.
  Timeline Photos
 • 6 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SOMS ZIT HET MEE, SOMS ZIT HET TEGEN...
   
  Onlangs heeft de Vintage HiFi Winkel gemeld dat er een Philips CD960 (S1) was aangeschaft met een Single Crown DAC. Helaas heeft deze cd-speler 1 dag na aankoop al de geest gegeven. Het begon met "sputteren" tijdens het afspelen maar op een gegeven moment werden cd's helemaal niet meer gelezen. Er was toch een "behoorlijk" bedrag voor betaald omdat de cd-speler gereviseerd was door de verkoper, die duidelijk kennis van zaken had. Gelukkig was de verkoper bereid het geld terug te geven en wisselde het apparaat weer van eigenaar. Ik heb geluk gehad dat deze verkoper bereid was dit zo op te lossen. Dat zie je helaas wel eens anders. Ik had in dit geval de cd-speler zelf opgehaald, dat is zeker in mijn voordeel geweest denk ik. Wilt u dit soort risico's vermijden? Koop dan met de zekerheid van een goede service en garantiemogelijkheid uw mooie vintage HiFi-apparatuur bij de Vintage HiFi Winkel! Want liefhebbers en kenners weten: Nieuw is niet altijd beter! Website: http://www.vintagehifiwinkel.nl
  Timeline Photos
 • 7 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  PHILIPS CD960 SINGLE CROWN EN DOUBLE CROWN DAC
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft wederom een nette, professioneel gereviseerde CD960 met TDA1541A S1 (Single Crown) DAC weten te bemachtigen. Met de S1 DAC klinkt deze befaamde cd-speler (een Marantz CD94 vermomd als een Philips 960 of omgekeerd) al geweldig goed. Maar...we hebben tevens de hand weten te leggen op een Philips TDA1541 S2 (Double Crown) DAC met nóg betere specificaties. We zijn natuurlijk reuze benieuwd hoe de Philips CD960 klinkt met deze S2 DAC. We houden u op de hoogte van onze luisterervaringen. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid. Want nieuw is niet altijd beter.
  Timeline Photos
 • 10 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  PLATENSPELERTEST
   
  De Vintage HiFi Winkel uit Nijkerk heeft onlangs met een 3-koppig panel een platenspelertest uitgevoerd. Het betrof een test van diverse kofferplatenspelers met een vintage look. Het oordeel van het testpanel was eenduidig: "leuke looks, maar geen feest voor je oren". De test is op 7 juni in diverse kranten (o.a. Algemeen Dagblad, De Gelderlander) gepubliceerd onder de titel "Op volle toeren". Op bijgaande afbeelding ziet u het definitieve artikel. En we moeten zeggen: mooi opgemaakt en leuke tekst! Was erg leuk om te doen! Smaakt wat ons betreft naar meer... Ook op zoek naar een goede vintage platenspeler of andere vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid? Kijk dan eens op http://www.vintagehifiwinkel.nl. Want ook deze test heeft ons credo maar weer eens bewezen: "Nieuw is niet altijd beter"!
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  9 weeks ago Ed Vennink
  De noodzaak van een test ontgaat me hier volledig! Al die plastic rommel is leuk voor kinderen beneden de tien jaar maar welk serieus volwassen muziekliefhebber wordt hier nou blij van?
  Al deze rotzooi hoort geen uitgang maar een ingang te hebben; voor een flink stuk vuurwerk dan welteverstaan!😜
  9 weeks ago Erik-Jan Warnars
  Peter Rutgers
  9 weeks ago Huub Bouwmeester
  Heel schadelijk voor je platen 😉
  9 weeks ago Willem te Braak
  Is het niet schadelijk voor je platen
  10 weeks ago Boudewijn Veerhuis
  De geteste platenspelers halen de naam van het vinyl, vooral voor wat betreft de geluidskwaliteit hier van enorm naar beneden, zeker bij de audio leken. Verder hebben deze platenspelers helemaal niets met Vintage Audio te maken, het is gewoon moderne namaak troep uit China en het komt allemaal uit een en de zelfde fabriek. De naam van de echte Vintage Audio wordt hier door enorm naar beneden gehaald bij de audio leken. De geteste spelers zijn werkelijk een kwelling voor het oor en een doorn in het oog, ik weet helaas hoe afschuwelijk ze klinken en na 5 keer is je plaat ook naar de kl#te.
  10 weeks ago Roelof Veringa
  Dit zijn dingen die vallen onder de noemer"had nooit gemaakt mogen worden".
  Dit zijn geen draaitafels,maar vinylschrapers.....
  Koop op z'n minst een project essential dan houd je de platen tenminste gewoon heel!!!
  10 weeks ago Frank Vink
  Evert Aaij 👍
  10 weeks ago Wim Janssen
  Vraagje, ik heb de geteste crosley deluxe. Hierop speel ik niet m'n nieuwe platen af, en ook niet de platen uit m'n oude collectie. Ik speel hier wel lp's en singles op af die ik van de rommelmarkt heb, gewoon voor de leuk 😁... nu is mijn vraag, hoeveel schade veroorzaakt het afspelen op deze speler aan je platen, en na hoe veel keer afspelen is de schade hoorbaar op een goede speler (ik heb een marantz)? Veel dank alvast voor uw antwoord...
  10 weeks ago Hans van Beek
  Annette Goede
  10 weeks ago Richard Vierbergen
  Kan t artikel niet goed lezen maar kan raden wat insteek is of was. Ik denk. Plastieke troepen met een prijs waarvoor je nog niet eens een behoorlijk element koopt. 😉
 • 11 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINTAGE ONTMOET MODERN
   
  Naar aanleiding van de tegenvallende klankmatige prestaties van onze moderne, witte Project Carbon platenspeler met Ortofon 2M Red-element in combinatie met een Marantz SR7009-surround receiver (rechtstreeks op de phono-ingang van de versterker aangesloten) en Master Three luidsprekers, hebben we de Project Carbon nu maar eens aangesloten op onze Sony referentieset TA-E77ESD en TA-N77ES. Het geluid via de Marantz werd door mij en anderen ervaren als "mat" en "braaf". Ik voelde weinig emotie en enthousiasme in de weergave. Dat zou op een TA-E77ESD toch wel beter moeten klinken. Die phono-trap zou toch op hetzelfde kwaliteitsniveau moeten zitten als de rest van deze voorversterker!? Na enige tijd (in)spelen kon er gelukkig geconcludeerd worden dat het anders én beter klonk. De weergave was minder vlak, levendiger, muzikaler en betrok je meer bij de muziek. Wat verder al eerder opviel was de afwezigheid van "rumble"; de weergave had een zekere rust over zich. Geen opdringerigheid maar een behoorlijk evenwichtig klankbeeld. De betaalbare combinatie van een Project Carbon met een Ortofon 2M Red-element (nog geen €500,-) heeft wat ons betreft zijn kwaliteiten meer dan bewezen. Maar het gevoel dat we het nóg beter willen blijft knagen... Wellicht wordt het eens tijd voor een "upgrade" naar een hele goede vintage platenspeler. Want nieuw is niet altijd beter. Iemand suggesties? http://www.vintagehifiwinkel.nl
  Timeline Photos
 • 11 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SONY CDP-X777ES
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft haar Sony vintage referentieset enige tijd geleden uitgebreid met een schitterende CDP-X777ES cd-speler met de karakteristieke houten zijpanelen. De lasereenheid van deze speler is wereldwijd niet of nauwelijks meer verkrijgbaar. Dus bij een defecte laser is het einde verhaal. Om dat te voorkomen is het plan opgevat een tweede CDP-X777ES te zoeken. De aanhouder wint want het is ons uiteindelijk gelukt een tweede, goed werkend exemplaar te vinden in Duitsland. We hopen daarmee de levensduur van onze Sony CDP-X777ES flink te verlengen. Want nieuw is niet altijd beter! http://www.vintagehifiwinkel.nl
  Timeline Photos
 • 11 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  PHILIPS CD630 CD-SPELER
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft onlangs een Philips CD630 cd-speler ingekocht (CDM4-loopwerk) die helaas niet meer goed afspeelt. Het is nog maar de vraag of deze speler commercieel gezien nog verkoopbaar wordt na reparatie. Ook niet echt een topspeler van Philips maar standaard wel uitgevoerd met de niet onverdienstelijke TDA1541A-DAC die volgens velen een aangenaam analoog klankkarakter weet te produceren. De verkoper had vermeld dat deze speler was opgewaardeerd met een S1 single crown DAC, dus dat was voor ons reden genoeg deze speler te kopen. Na inspectie bleek de speler echter geen S1 single crown DAC te hebben maar een S1 DOUBLE Crown DAC. Een aangename verrassing natuurlijk. We hebben dan ook het plan opgevat om onze Philips CD960 met S1 Single Crown DAC op te waarderen met deze S1 Double Crown DAC. Zodra die upgrade een feit is, zullen we laten weten wat het klankmatige resultaat is. Wordt vervolgd! Website: http://www.vintagehifiwinkel.nl
  Timeline Photos
  11 weeks ago Tjeerd Schippers
  Interessant.🤔👍🏻
 • 13 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  WIJ ZOEKEN: SONY TA-F7B, V-FET VERSTERKER
   
  De Vintage HiFi Winkel is op zoek naar een Sony TA-F7B, V-FET versterker in de zilveren uitvoering. Moet er netjes uitzien en defect hoeft geen probleem te zijn, maar graag ter beoordeling van ons voordat de koop definitief is. Wie is bereid zijn Sony TA-F7B, V-FET te verkopen of kent iemand die deze versterker mogelijk zou willen verkopen? Voor een net en werkend exemplaar zijn we bereid een goede prijs te betalen. info@vintagehifiwinkel.nl of bel 0649992996. Alvast dank voor jullie reacties!
  Timeline Photos
  11 weeks ago Franklin Marantika
  Ben Versloot

 

Interessante links

Nederland
Duplicase
Vintage HiFi Sound Systems
Vintage: Wim Vink - Only Sony
Sobel Vintage HiFi Meubelen
Vintage Dual 701
Record Industry gaat voor kwaliteit
The New Face Of Vinyl
Vintage Braun Audio
Vintage Philips Cd100
BBC Monitor Vintage LS-35A
HiFi Museum
Philips Vissenogen-serie
Vintage HiFi Bladen
HiFi Audio Vintage
Mindfootage
Luxman Vintage
Vintage is hot in de HiFi
Walhalla voor platenfreaks
Het merk QUAD

Internationaal
Vintage HiFi from around the world
It's HiFi
The Vintage Knob
1001 HiFi - The Stereo Museum
Voice Of Vintage HiFi
Magnat Museum
Vintage HiFi Display Room
Retro Thing
Rewind Museum