Vintage Nieuws

Social media

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele nieuws? Volg Vintage Hifi Winkel dan ook op Facebook, Twitter of Pinterest!

 • News
 • 4 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  PRIJSVERLAGING SONY TA-N77ES + TA-E77ESD
   
  De verkoper biedt de set voor een lagere prijs aan omdat blijkt dat de TA-N77ES na inschakeling niet goed functioneert. Een reparatie/revisie lijkt noodzakelijk. Maar ja, dat was sowieso te adviseren bij een dergelijk apparaat van die leeftijd. De Vintage HiFi Winkel biedt deze geweldige vintage-set daarom nu aan voor € 1.400,- "as is" n.a.v. die prijsverlaging. Houdt dan uiteraard wel rekening met extra kosten om beide apparaten weer betrouwbaar te laten functioneren. Dat zijn ze dubbel en dwars waard! Aanbetaling vereist en de set wordt niet opgestuurd. De apparatuur wordt door ons opgehaald en optisch en functioneel eerst getest op locatie. De set wordt voor deze prijs verkocht zonder garantie "as is" en zolang deze beschikbaar is.
  PRIJSVERLAGING SONY TA-N77ES + TA-E77ESDDe verkoper biedt de set voo
  4 weeks ago
  Eerst vakantie, dan eens kijken of de set beschikbaar is....
  4 weeks ago
  Wauwww metertjes
 • 4 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TE KOOP: SONY TA-N77ES + TA-E77ESD
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft telefonisch een nette en mooie set aangeboden gekregen, bestaande uit een Sony TA-E77ESD en TA-N77ES. De foto's van de verkoper geven een indicatie van de uiterlijke staat, die volgens info van de verkoper heel netjes is. Wij bieden deze schitterende vintage-set voor verkoop aan "as is". De set functioneert, maar is nog niet door ons op locatie getest. De vaste prijs voor deze set "as is" (zonder garantie) is € 1.550,- en is na aankoop op afspraak af te halen bij de Vintage HiFi Winkel in Nijkerk. Wij controleren de set op uiterlijk en technische werking op locatie voordat wij de set meenemen naar Nijkerk. Een aanbetaling is bij aankoop vereist. Serieuze reacties graag alleen per email: info@vintagehifiwinkel.nl. Wij weten niet hoelang de versterker nog beschikbaar is, dus enige snelheid is geboden bij serieuze interesse!
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  4 weeks ago
  voor 1500e heb je dit nieuw:https://www.highendaudioimport.nl/transistor-versterkers/jungson-ja-88d-09?language=nl - Klasse A top ding. Speel er zelf mee over electrostaten en is onverslaanbare kwaliteit. - Vooral niet door oudere 'vintage' Sony amp....
   
  Vintage handel is mooi voor emotionele waardes... maar deze handel neigt nogal naar oplichting en bedrog.....
   
  Kijk goed uit waar je je geld aan uitgeeft....
  4 weeks ago
  Is het ook mogelijk om alleen de eindversterker te kopen?
  4 weeks ago
  moderne class d is sneller en beter dan deze dikke oude zware amp... en heb je voor minder dan 50e.....😉
  4 weeks ago
  De op een na beste set van SONY in de "normale"ES reeks. Prachtige combinatie, elke cent dubbel en dwars waard
 • 5 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINTAGE HIFI WINKEL GAAT STOPPEN
   
  Voor alle klanten, Facebook-vrienden en volgers van de Vintage HiFi Winkel heb ik een minder leuk bericht: de Vintage HiFi Winkel gaat definitief stoppen. De Vintage HiFi Winkel heeft 3 jaar lang keihard gewerkt, samen met onze vaste technisch partner Geert Kroezinga, om heel veel meerwaarde te geven aan onze vintage HiFi-producten op http://www.vintagehifiwinkel.nl. Die meerwaarde werd gegeven in de vorm van garantie, service, kwaliteit en betrouwbaarheid. Maar daar hangt uiteraard ook een prijskaartje aan. Dat prijskaartje werd niet altijd gewaardeerd, maar dat waren doorgaans de mensen die niet tot onze doelgroep behoorden. Wij wilden namelijk graag ook de niet-techneuten en de niet-doe-het-zelvers die liefhebber zijn van vintage HiFi-apparatuur, de kans geven te genieten van oudere, opgeknapte HiFi-apparatuur. Gezien de vele klanten werd dat zeer gewaardeerd. De inspanningen waren hoog, de inkomsten helaas niet toereikend om het schip na 3 mooie jaren voldoende drijvend te houden.
  Bestaande garantie-overeenkomsten blijven uiteraard gewoon van kracht. Dus mocht u na 13 oktober nog aanspraak maken op garantiewerkzaamheden, zal dit door ons zoals gebruikelijk professioneel worden afgehandeld.
   
  UITVERKOOP
  Er wordt per direct geen apparatuur meer ingekocht of ingeruild bij verkoop. Onze bestaande voorraad wordt met directe ingang aangeboden zonder garantie, ongeacht of het apparaat wel of geen service-beurt, reparatie of revisie heeft gehad. We zullen ook regelmatig apparatuur via Marktplaats aanbieden om een nóg groter publiek te bereiken. Op onze website http://www.vintagehifiwinkel.nl zal een lijst gepubliceerd worden met de vintage HiFi-apparatuur die wij ter verkoop aanbieden.
  De website (en email) gaat per 13 oktober 2018 offline. Dus wilt u nog voor 13 oktober profiteren van de uitverkoop, wees er dan op tijd bij!
   
  Rest mij nog te zeggen aan alle bestaande klanten: bedankt voor het vertrouwen in de Vintage HiFi Winkel! Nog heel veel luisterrijke muziekjaren toegewenst!
  Vintage Hifi Winkel | In- en verkoop van vintage HiFi-apparatuur
  5 weeks ago
  Jammer! Ik mocht jullie graag volgen! Waardeerde de liefhebbers en de vakmanschap zeer!
  Het ga jullie goed!😢😉
  5 weeks ago
  Erg jammer,😟
  5 weeks ago
  Erg jammer...
  5 weeks ago
  Jammer.
  5 weeks ago
  Henk Louwers
  5 weeks ago
  Jammer zal de mooie artikelen missen.
  Was echt mooi om te lezen hoe jullie over deze apperaten dachten.
  En heel vaak ging ik in die gedachte mee.
  Dank hier voor.
  5 weeks ago
  Dank voor de mooie app
 • 9 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  HEMELS...
   
  Soms ontdek je nieuwe muziek waar je helemaal van onder de indruk bent. Zo hebben we onlangs de muziek van de groep Haevn ontdekt en vervolgens het album Eyes Closed aangeschaft op CD. Het verbaasde ons wel dat het (legaal!) downloaden (FLAC) een stuk duurder is dan de fysieke CD kopen bij Nederlands grootste online warenhuis. Dat scheelde toch zo €8.- in het voordeel van de CD, die we overigens de volgende dag al in de brievenbus hadden! Die kunnen we dan alsnog zelf rippen naar hoogwaardige FLAC-bestanden voor onze HiRes-muziekspeler. Verbaast het u ook dat muziekdownloads (soms) duurder zijn dan het kopen van het fysieke album op CD, vinyl of tape? Of snapt u hoe dat prijsverschil ontstaat? Leg het ons uit!
  HEMELS...Soms ontdek je nieuwe muziek waar je helemaal van onder de
 • 10 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINTAGE HIFI WINKEL: VOORRAAD UITVERKOOP!
   
  De Vintage HiFi Winkel gaat haar voorraad van vintage HiFi-apparatuur flink uitdunnen. Heel veel ingekochte vintage HiFi-apparatuur wordt tijdelijk tegen (bijna) inkoopprijs verkocht. Inruil van apparatuur is niet mogelijk. Maar garantie is, indien gewenst, altijd bespreekbaar tegen meerprijs. Kijk snel op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor heel veel korting op heel veel apparatuur!
  VINTAGE HIFI WINKEL: VOORRAAD UITVERKOOP!De Vintage HiFi Winkel gaat
 • 10 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TE KOOP AANGEBODEN: SONY TA-N77ES
   
  De Vintage HiFi Winkel is in het bezit van een Sony TA-N77ES-eindversterker die onlangs een uitgebreide servicebeurt heeft gehad. Optische minpuntjes: de metalen bovenplaat is niet meer zo mooi en de houten zijpanelen zijn donkerder geverfd. Beide minpuntjes zijn nog prima te verhelpen. Verder zijn er nauwelijks gebruikssporen. De voorzijde is nog zeer netjes en het glas van de VU-meters heeft geen krassen. De versterker is ingekocht inclusief een uitgebreide servicebeurt waarbij de 6 lampen zijn vervangen, de VU-meters zijn afgeregeld, er diverse doorsolderingen zijn uitgevoerd, de relais zijn gereinigd en de potmeters bias zijn vervangen. Deze TA-N77ES is in Nijkerk te beluisteren in onze luisterruimte. Deze zeer fraaie Sony-eindversterker heeft een geweldige bouwkwaliteit en wordt zonder garantie aangeboden voor € 1.250,-. Prijs inclusief garantie van 3 maanden is tegen meerprijs bespreekbaar. Inruil is niet mogelijk. Serieuze reacties graag per email naar info@vintagehifiwinkel.nl. Alleen ophalen in Nijkerk.
  TE KOOP AANGEBODEN: SONY TA-N77ESDe Vintage HiFi Winkel is in het be
  10 weeks ago Vintage HiFi Winkel
  DEZE IS VERKOCHT! Maar er is nog veel meer te koop tegen gereduceerde prijzen! Veel producten gaan tegen (bijna) inkoopprijzen weg! Kijk ook naar onze andere scherpere verkoopprijzen op http://www.vintagehifiwinkel.nl! We zijn onze voorraad aan het verkleinen, dus pak nu je kans om tegen nóg aantrekkelijker prijzen in het bezit te komen van jouw droom vintage-apparatuur! Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl.
 • 10 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TE KOOP AANGEBODEN: SONY TA-F7B Vfet
   
  De Vintage HiFi Winkel is in het bezit van een zeldzame, werkende en nog zeer nette (Nederlandse) Sony TA-F7B Vfet versterker. De Vfet's zijn helemaal in orde (de versterker is gecheckt door Geert Kroezinga). Gezien zijn leeftijd heeft deze versterker een revisie nodig om weer op zeer hoog niveau te kunnen presteren. De buitenzijde kan een (ultrasone) reinigingsbeurt gebruiken om er weer mooi en glanzend uit te zien. Optioneel zijn er 4 hoogwaardige, splinternieuwe voedingselco's bij te koop (vervanging nog niet nodig, maar op termijn wel te adviseren). Deze zeldzame Sony versterker heeft een geweldige bouwkwaliteit en wordt "as is" (geen garantie, risico koper) aangeboden voor de serieuze hobbyist of verzamelaar die tegen een aantrekkelijke prijs in het bezit wil komen van deze bijzondere en zeldzame versterker voor de vanafprijs van € 600,- (exclusief optionele nieuwe voedingselco's). Inclusief professionele revisie door Geert Kroezinga met 3 maanden garantie, wordt de versterker aangeboden voor € 1.498,-. Serieuze reacties met een bod vanaf €600,- voor "as is", graag per email naar info@vintagehifiwinkel.nl. Inruil is niet mogelijk. Alleen ophalen in Nijkerk.
  TE KOOP AANGEBODEN: SONY TA-F7B VfetDe Vintage HiFi Winkel is in het
 • 11 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  EERSTE INDRUK SENNHEISER HD-6XX HOOFDTELEFOON
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft onlangs bericht over de aankoop van de over-ear Sennheiser HD-6XX hoofdtelefoon, een Special Edition van Massdrop in samenwerking met Sennheiser. Ter vergelijk werd er tevens geluisterd naar een AKG (on-ear, ca. €100,-) en Audio Technica (over-ear, ca. €150,-) hoofdtelefoon. De Audio Technica staat bekend als eerlijk, gedetailleerd en neutraal in klankkarakter, terwijl de AKG een warmer klankkarakter heeft met een toch wel aangezette laagweergave. De AKG was de goedkoopste hoofdtelefoon en haalde niet het niveau van de Audio Technica en Sennheiser. De Audio Technica bleek een serieuzere kandidaat in dit vergelijk met de ca. €200,- kostende Massdrop-versie van de Sennheiser HD650. Bedenk wel dat de originele HD650 aanvankelijk voor ten minste het dubbele van dat bedrag werd verkocht. Conclusie van het vergelijk: de Sennheiser klinkt warm, open en zeer gedetailleerd met een algeheel klankkarakter dat als "smooth" bestempeld kan worden. De verwachting is dan ook dat je met de Sennheiser HD-6XX urenlang kunt luisteren naar elk muziekgenre zonder vermoeid te raken. De Audio Technica daarentegen laat ook veel detail horen maar klinkt erg neutraal en laat elk detail genadeloos horen. Door de lagere impedantie speelt de Audio Technica ook luider dan de HD-6XX. Slechte opnames klinken ook slecht en goede opnames klinken ook goed. De Sennheiser HD-6XX maakt dit onderscheid nauwelijks en is meer een allemansvriend. Maar vergis je niet, de HD-6XX klinkt zeer aangenaam, heeft een warme klank, presenteert veel detail en ruimtelijkheid maar heeft een ingetogen geluidskarakter. Hoe langer je luistert, hoe meer je dit gaat waarderen. Het is dan ook geen hoofdtelefoon voor (vluchtig) mobiel gebruik maar veel meer om in de privé-sfeer in alle rust langdurig te genieten van muziek. Extra versterking doet de Sennheiser beslist goed, gezien de impedantie van 300 Ohm. Maar met onze Pioneer HiRes muziekspeler op maximaal volume met een uitgangsvermogen van ca. 500 mW was het geluidsvolume beslist voldoende. In vergelijking met de verkoopprijs van €200,- presteert deze Massdrop-edition van Sennheiser op een veel hoger kwaliteitsniveau dan de verkoopprijs doet vermoeden! Wat ons betreft een hoofdtelefoon met een zeer goede geluidskwaliteit! Voor de prijs van €200,- een absolute topper!
  EERSTE INDRUK SENNHEISER HD-6XX HOOFDTELEFOONDe Vintage HiFi Winkel
 • 11 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  UNBOXING....SENNHEISER 6XX
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft via de website van Massdrop een Sennheiser HD6XX gekocht. Deze Special Edition van de Sennheiser HD650 is na maanden wachten eindelijk gearriveerd. De originele HD650 was lange tijd het vlaggenschip van Sennheiser en wordt ook nu nog beschouwd als één van de beste hoofdtelefoons voor onder de € 1.000. Voor mobiel gebruik is deze hoofdtelefoon niet geschikt, maar dan doe je in onze optiek deze geweldenaar ook veel tekort. Op je gemak genieten in de prive-sfeer, daar is deze HD6XX voor bedoeld! Met een gewicht van slechts 260 gram, een frequentiebereik van 10 - 41.000 Hz en met een opgegeven vervormingsfactor van slechts 0,05% zijn de verwachtingen hoog gespannen. Met een nominale impedantie van 300 Ohm is dit niet de gemakkelijkste hoofdtelefoon om aan te sturen. Maar dan hebben we wel weer een goed excuus om te zijner tijd een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker aan te schaffen...
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
 • 13 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SONY TA-N77ES
   
  Het is even stil geweest bij de Vintage HiFi Winkel vanwege de nodige gezondheidsperikelen. Maar het gaat weer de goede kant op! Wij zijn sinds kort in het bezit gekomen van een tweede, goed werkende vintage Sony TA-N77ES eindversterker. Niet meer in mint staat, maar beslist netjes genoeg om deze ook optisch weer mooi te krijgen. Zo heeft een vorige eigenaar gemeend de houten zijpanelen zwart te verfen. Wij gaan deze houten zijpanelen weer in originele staat terugbrengen. De bovenplaat gaat gereinigd en opnieuw gespoten worden. De voorzijde ziet er nog netjes uit maar krijgt mogelijk een (ultrasoon) reinigingsbeurt. En ook bij deze TA-N77ES wordt de bodemplaat vervangen door een fankit voor extra koeling en bescherming. De voeding wordt dan intern afgetapt, zodat er geen extra stekker nodig is. Beide TA-N77's worden dan aangesloten op een TA-E77ESD in een dubbele mono-opstelling om van nóg meer vermogen per kanaal te kunnen profiteren. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie vintage HiFi-apparatuur.
  SONY TA-N77ESHet is even stil geweest bij de Vintage HiFi Winkel van
  13 weeks ago
  Is dit te koop
  13 weeks ago
  Welkom!😁
 • 21 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  ELK CASSETTEDECK HEEFT ZIJN GEBREK...
   
  De Vintage HiFi Winkel is een groot fan van het analoge cassettedeck. Dat mag bijvoorbeeld blijken uit de aankoop van het zeer exclusieve Nakamichi CR-7E cassettedeck. Maar ook in de goedkopere prijssegmenten werden goede cassettedecks geproduceerd. Philips bracht in 1980 het computergestuurde N5846-cassettedeck op de markt met opvallende features: 3-koppen, 2 motoren direct drive, fluorescentie VU-meters, post fading, nummerprgrammering, digitale bandteller, microfooningang en met zeer nette wow & flutter waarden. En het deck zag er ook nog eens aantrekkelijk uit. Maar elk cassettedeck heeft zijn gebrek, zo is onze stelling. Bij de Philips N5846 zit het gebrek in een specifiek tandwiel van de aandrijving. Om trilgeluiden in het transportmechanisme te beperken is een bepaald tandwiel gebruikt van zachter kunststof. Het nadeel van dit tandwieltje is, dat het na verloop van tijd brozer wordt en er tandjes gaan afbreken. Gelukkig zijn nieuwe tandwieltjes (ook via 3D-printen) nog volop beschikbaar om dit probleem weer te verhelpen. Na vervanging van het beruchte tandwieltje kan het deck er weer jarenlang tegen. De Vintage HiFi Winkel heeft onlangs 2 Philips N5846-cassettedecks ingekocht. En u raadt het al: beide decks vertonen de afspeelproblemen die samenhangen met het beschreven tandwielprobleem. Uiteraard krijgen beide decks een professionele servicebeurt inclusief tandwielvervanging en garantie! kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie vintage cassettedecks en andere bijzondere vintage HiFi-apparatuur.
  ELK CASSETTEDECK HEEFT ZIJN GEBREK...De Vintage HiFi Winkel is een g
 • 22 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  WAT KOCHT JE VOOR 5.430 GULDEN IN 1991?
   
  Op bovenstaande vraag zijn veel antwoorden te geven. Zeker in die tijd was het heel veel geld, maar ook in Euro's omgerekend nog steeds een substantieel bedrag, en helemaal als we dan ook nog rekening houden met de inflatie sinds 1991! Het antwoord van de Vintage HiFi Winkel op die vraag luidt: een Nakamichi CR-7E cassettedeck! En er waren destijds beslist mensen die een dergelijk groot bedrag uit wilden geven aan een topklasse cassettedeck, ondanks het feit dat de cd-speler al geruime tijd werd geproduceerd. Het bewijs heeft de Vintage HiFi Winkel sinds kort in handen in de vorm van een, in nog mint staat verkerende, Nakamichi CR-7E inclusief originele, werkende afstandsbediening (ook in mint staat) en handleiding. Wij hebben geen krasje kunnen ontdekken. De eerste en tweede eigenaar zijn er beslist zeer zuinig op geweest! Voor de liefhebbers van cassettedecks is dit zo'n beetje het ultieme wat op cassettedeckgebied voor de consument beschikbaar was. Het medium cassettedeck was in de jaren '90 van de vorige eeuw volledig uitontwikkeld om al het mogelijke uit het analoge cassettebandje te "persen". En dat doet de CR-7E beslist. Dit deck kan gehoormatig wedijveren met een Nakamichi Dragon, met het voordeel dat er bij de CR-7E veel meer zaken automatisch worden ingeregeld. Je kunt zelfs met de afstandsbediening op de luisterpositie de azimuth van de afspeelkop bijstellen voor een maximale afspeelkwaliteit! Wij gaan deze Nakamichi CR-7E eerst maar eens zelf aan de tand voelen met onze vintage Sony-referentieset. Benieuwd naar ons aanbod van (exclusieve) vintage HiFi-apparatuur? Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl. We hebben doorgaans meer apparatuur op voorraad dan onze website aanbiedt. Neem gerust contact op met ons als u vragen heeft! Want nieuw is niet altijd beter.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  22 weeks ago
  Mijne staat nu te spelen (y) en een CR7 speelt een Dragon weg. (Klein weggetje dan)
  22 weeks ago
  Erwin Pakasi
 • 23 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  OUD MET NIEUW
   
  Voor de luisterruimte van de Vintage HiFi Winkel in Nijkerk is het handig als we veel muziek direct binnen handbereik hebben voor onze luistersessies. Spotify met Chromecast Audio is inmiddels beschikbaar, maar dat gaat slechts tot een magere 320 Kbps. Bovendien zijn wij geen liefhebber van draadloos muziek streamen. Bekabeld internet is helaas niet beschikbaar, dus wat te doen als we veel hoogwaardige muziekbestanden zoals FLAC snel beschikbaar willen hebben? We hebben de oplossing gevonden in een zeer compacte hoge resolutie DAP (Digital Audio Player) van Pioneer, de XDP-30R. Deze DAP is uitgerust met 2 hoogwaardige DAC's, een line-out mogelijkheid, bleutooth voor een Pioneer-app als afstandsbediening, een touchscreen, wifi voor software-updates en een maximale opslagcapaciteit van 400 Gb met behulp van 2 mini-SD kaartjes. Tevens kan de DAP natuurlijk gebruikt worden als portable hires-speler en hoofdtelefoonversterker/DAC, inclusief een gebalanceerde hoofdtelefoonaansluiting. De Pioneer past eenvoudig in je binnenzak. Al met al een degelijk gebouwde en bovengemiddeld hires-muziekspelertje dat beslist (veel) beter klinkt dan de "gemiddelde" smartphone. Wij zijn er blij mee! Ook een luisterafspraak maken bij de Vintage HiFi Winkel? Ga naar http://www.vintagehifiwinkel.nl of bel 0649992996.
  OUD MET NIEUWVoor de luisterruimte van de Vintage HiFi Winkel in Nij
  23 weeks ago
  Al eens gekeken naar Powerline adapters? Dan kun je toch bekabeld streamen. Netwerk via stroom👍
 • 26 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  ELIPSON 1401 LUIDSPREKERS
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft haar Proac Supertower MK2-luidsprekers tijdelijk vervangen door een zeer compacte, nette set monitorluidsprekers, de Elipson 1401 (zwart). De Proac's zijn zeer capabele, zware luidsprekers met de nodige "slam" en "punch" in de laagweergave en een enigszins behoudende maar prettige weergave in het midden en hoog. Maar ze hebben wel de ruimte nodig, en dat hebben wij in onze luisterruimte helaas niet in overvloed. Wij kunnen in onze luisterruimte de Proac's niet helemaal de vrijheid geven die ze verdienen. Daarom is onze keuze nu gevallen op een set Elipson 1401-luidsprekers. Een bijzonder vormgegeven 3-weg Franse monitorluidspreker met de nodige kwaliteiten. De 1401's produceren dan wel geen kelderdiep laag, maar het laag is er wel en nog netjes ook. Wij vinden de Elipson 1401's met name uitblinken in de hoogweergave. Je hebt het idee dat je echt elk klein detail in de muziekopname hoort. Veel meer detail en verfijning in het hoog dan bij de Proac's, die op hun beurt kunnen excelleren in het midden- en laaggebied. De Elipson 1401 is een relatief zeldzame luidspreker. Maar de luidsprekerset is bij ons te beluisteren én te koop. Nieuwsgierig geworden naar deze kleine "krachtpatsers"? Maak dan een luisterafspraak en kom luisteren! Voor een setprijs van € 425,- INCLUSIEF nette, met zand gevulde targetstands én 3 maanden garantie een scherp aanbod denken wij. http://www.vintagehifiwinkel.nl.
  ELIPSON 1401 LUIDSPREKERSDe Vintage HiFi Winkel heeft haar Proac Sup
 • 27 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  ELIPSON 1303 DESIGN
   
  De Elipson 1303 (FT) wordt niet alleen gewaardeerd om de geluidskwaliteit, maar zeker ook door het tijdloze en opvallende design! De Vintage HiFi Winkel beschikte nog over een mooie, witte set, maar helaas met defecte en missende luidsprekerunits. We konden het niet over ons hart verkrijgen om afstand te doen van deze designluidsprekers. Daarom hebben we besloten alle units inclusief wisselfilters professioneel te laten vervangen door moderne, niet-originele luidsprekerunits inclusief een professionele afregeling van het geheel met meetmicrofoon en software. We waren toch wel onder de indruk van het klankmatige eindresultaat: een afgewogen sound waarbij met name de warme laagweergave zeer positief opviel. Je moet het horen om het te geloven! Wij willen de liefhebbers van mooi vintage design en goede geluidskwaliteit deze set dan ook aanbieden tegen kostprijs. Voor €350,- wisselt deze goed klinkende design luidsprekerset van eigenaar. Een unieke kans om een beroemd luidsprekerdesign met een goede geluidskwaliteit in huis te halen! Interesse? Neem gerust contact met ons op via http://www.vintagehifiwinkel.nl of bel ons op 0649992996 voor een luisterafspraak.
  ELIPSON 1303 DESIGNDe Elipson 1303 (FT) wordt niet alleen gewaardeer
 • 27 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SONY TA-F6B
   
  De Vintage HiFi Winkel biedt behalve de Sony TA-F7B Vfet nu ook de Sony TA-F6B versterker te koop aan. De algehele uiterlijke staat van deze toch wel bijzonder goed klinkende vintage stereo-versterker is netjes, met enkele kleine gebruikssporen. De versterker is intern gereinigd, zodat kraakjes tot het verleden behoren, en weer werkzaam gemaakt waarbij enkele elco's zijn vervangen, prints zijn doorgesoldeerd en de volumepotmeter is vervangen. De voedingselco's zijn doorgemeten en goed bevonden. De Sony TA-F6B valt volgens de "Vintage Knob" onder de categorie "High End". En terecht vinden wij! Want hij klinkt open, gedetailleerd, verfijnd en krachtig. De verwantschap met de zwaardere TA-F7B is duidelijk te horen. Deze vintage High End-versterker staat inmiddels demonstratieklaar opgesteld in onze luisterruimte. Deze Sony TA-F6B wordt zonder garantie maar in goed werkende staat aangeboden voor € 575,-. Wilt u nóg meer zekerheid, dan kunnen wij deze versterker aanbieden met een uitgebreide revisie op maat, inclusief ten minste 3 maanden garantie. Kijk voor meer bijzondere vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid op http://www.vintagehifiwinkel.nl. Want nieuw is niet altijd beter.
  SONY TA-F6BDe Vintage HiFi Winkel biedt behalve de Sony TA-F7B Vfet
 • 27 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  DAVID GILMOUR -.LIVE AT POMPEII
   
  We hebben weer eens genoten van een live-concert op bluray-disc. Dit keer het concert van David Gilmore "Live in Pompeii" in 5.1 DTS HD-MASTER kwaliteit. Goede audiokwaliteit en ook hier geeft de surround-opname het gevoel er (bijna) zelf bij te zijn. Dit ligt ook aan de geweldige installatie waar het mee afgespeeld wordt: Marantz SR-7009 surroundversterker met ontzettend veel zuivere power, Marantz UD-5007 bluray-speler, Master Three front luidsprekers, Elac centre-speaker, B&W PV1 subwoofer en Elipson Collonne voor de achterspeakers. En natuurlijk het mooie beeld op de Pioneer 50 inch KURO plasmatelevisie! Genieten!
  DAVID GILMOUR -.LIVE AT POMPEIIWe hebben weer eens genoten van een l
 • 29 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  NIEUW IS NIET ALTIJD BETER...
   
  De smartphone is het digitale, zwitserse zakmes van de moderne tijd. Ook ik bezit zo'n alleskunner, maar de interne DAC is doorgaans erg matig. Om mijn hoogwaardige FLAC-muziekbestanden in hun volle glorie te kunnen beluisteren zijn een goede hoofdtelefoon én een goede DAC onontbeerlijk. De goede hoofdtelefoon had ik al (AKG), maar nog geen goede, mobiele DAC. Na de nodige online research viel de keuze op een Audio Quest Dragon Fly Black (€99,-) of Red (€199,-) in het formaat USB-stick. Ik koos de duurdere Red-uitvoering. Het uitgangsvolume bleek echter een stuk lager dan bij de Black, maar de luisterbeleving was nóg mooier! Een "firmware-update" zou het "volume-issue" voor (de meeste) Androïd-smartphones moeten oplossen. Bovendien kon ik de DAC tijdelijk wel aansluiten op een versterker voor meer volume. Het installeren van de noodzakelijke Device Manager op mijn Mac Mini lukte helaas niet. Een telefoontje naar Audio Quest, die overigens erg behulpzaam waren, leverde uiteindelijk wel een werkende Device Manager op, maar helaas geen oplossing: mijn type Androïd-smartphone (OnePlus) had een "volume-issue" dat met de firmware update niet opgelost was. Op mijn Mac Mini en een Windows-laptop funtioneerde de DAC overigens probleemloos én zonder "volume-issue"! De belofte van mobiele, hoogwaardie muziekbeleving op mijn smartphone ging in rook op. Een oplossing lijkt vooralsnog niet voorhanden. Terugbrengen naar de winkel en geld terug vragen of toch maar de Black-uitvoering aanschaffen? Ik denk het laatste...
  NIEUW IS NIET ALTIJD BETER...De smartphone is het digitale, zwitsers
 • 30 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TESTING...TESTING...!
   
  We hebben het even wat tijd over en dan staan we weer voor de keuze welk vintage "audio-snoepje" we nu weer gaan beluisteren. De keuze viel deze keer op een Sony TA-F7B Vfet geïntegreerde stereo-versterker. Beslist niet de minste zoals kenners weten. Ondanks het feit dat deze zeer zware versterker een revisie nodig heeft, konden wij het niet laten deze toch even aan de stroom te leggen voor een luistertest. En wij begrijpen nu veel beter waarom dit zo'n gewilde versterker is. Onze eerste indruk: je krijgt veel power in combinatie met een zijdezachte, gedetailleede sound. Jammer dat deze versterker nog niet gereviseerd is. Dan komen we er met een nieuwe luistertest zeker op terug. Tenzij de Sony TA-F7B Vfet dan al verkocht is natuurlijk... Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor deze en andere schitterende vintage HiFi-apparatuur. Want nieuw is niet altijd beter.
  TESTING...TESTING...!We hebben het even wat tijd over en dan staan w
 • 31 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  DE MEERWAARDE VAN DE VINTAGE HIFI WINKEL
   
  Wij krijgen wel eens de opmerking dat onze producten "te duur" zijn, dat ze voor onze verkoopprijs er wel "twee op Marktplaats kunnen kopen" of dat wij soms de spreekwoordelijke "hoofdprijs" vragen. Inmiddels weten wij, door schade en schande wijs geworden, wel beter. Een groot deel van het aanbod van gebruikte (vintage) HiFi-apparatuur dat op Marktplaats, of vergelijkbare websites, aangeboden wordt, heeft onderhoud nodig of heeft verborgen of bewust niet vermelde defecten. Dus koop je op Marktplaats of vergelijkbare websites, krijg je er vaak "gratis en voor niets" technische gebreken of achterstallig onderhoud bij. Als je je daar bewust van bent en daarmee geen problemen hebt, is dat natuurlijk prima. Maar dat is mede de reden waarom ruim 2 jaar geleden de Vintage HiFi Winkel is gestart met een duidelijke missie: het verkopen van bijzondere en mooie vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid! Onze doelgroep heeft daar graag extra geld voor over. Ook u bent, op afspraak, van harte welkom in onze luisterruimte. Of neemt u eerst eens een kijkje op onze website: http://www.vintagehifiwinkel.nl.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  31 weeks ago
  En zo is dát!!
  31 weeks ago
  Duidelijk verhaal, mijn ervaringen zijn precies hetzelfde. Goed bezig 👍

 

Interessante links

Nederland
Duplicase
Vintage HiFi Sound Systems
Vintage: Wim Vink - Only Sony
Sobel Vintage HiFi Meubelen
Vintage Dual 701
Record Industry gaat voor kwaliteit
The New Face Of Vinyl
Vintage Braun Audio
Vintage Philips Cd100
BBC Monitor Vintage LS-35A
HiFi Museum
Philips Vissenogen-serie
Vintage HiFi Bladen
HiFi Audio Vintage
Mindfootage
Luxman Vintage
Vintage is hot in de HiFi
Walhalla voor platenfreaks
Het merk QUAD

Internationaal
Vintage HiFi from around the world
It's HiFi
The Vintage Knob
1001 HiFi - The Stereo Museum
Voice Of Vintage HiFi
Magnat Museum
Vintage HiFi Display Room
Retro Thing
Rewind Museum