Vintage Nieuws

Social media

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele nieuws? Volg Vintage Hifi Winkel dan ook op Facebook, Twitter of Pinterest!

 • News
 • 1 week ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SONY TA-N77ES
   
  Het is even stil geweest bij de Vintage HiFi Winkel vanwege de nodige gezondheidsperikelen. Maar het gaat weer de goede kant op! Wij zijn sinds kort in het bezit gekomen van een tweede, goed werkende vintage Sony TA-N77ES eindversterker. Niet meer in mint staat, maar beslist netjes genoeg om deze ook optisch weer mooi te krijgen. Zo heeft een vorige eigenaar gemeend de houten zijpanelen zwart te verfen. Wij gaan deze houten zijpanelen weer in originele staat terugbrengen. De bovenplaat gaat gereinigd en opnieuw gespoten worden. De voorzijde ziet er nog netjes uit maar krijgt mogelijk een (ultrasoon) reinigingsbeurt. En ook bij deze TA-N77ES wordt de bodemplaat vervangen door een fankit voor extra koeling en bescherming. De voeding wordt dan intern afgetapt, zodat er geen extra stekker nodig is. Beide TA-N77's worden dan aangesloten op een TA-E77ESD in een dubbele mono-opstelling om van nóg meer vermogen per kanaal te kunnen profiteren. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie vintage HiFi-apparatuur.
  SONY TA-N77ESHet is even stil geweest bij de Vintage HiFi Winkel van
  5 days ago
  Is dit te koop
  6 days ago
  Welkom!😁
 • 8 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  ELK CASSETTEDECK HEEFT ZIJN GEBREK...
   
  De Vintage HiFi Winkel is een groot fan van het analoge cassettedeck. Dat mag bijvoorbeeld blijken uit de aankoop van het zeer exclusieve Nakamichi CR-7E cassettedeck. Maar ook in de goedkopere prijssegmenten werden goede cassettedecks geproduceerd. Philips bracht in 1980 het computergestuurde N5846-cassettedeck op de markt met opvallende features: 3-koppen, 2 motoren direct drive, fluorescentie VU-meters, post fading, nummerprgrammering, digitale bandteller, microfooningang en met zeer nette wow & flutter waarden. En het deck zag er ook nog eens aantrekkelijk uit. Maar elk cassettedeck heeft zijn gebrek, zo is onze stelling. Bij de Philips N5846 zit het gebrek in een specifiek tandwiel van de aandrijving. Om trilgeluiden in het transportmechanisme te beperken is een bepaald tandwiel gebruikt van zachter kunststof. Het nadeel van dit tandwieltje is, dat het na verloop van tijd brozer wordt en er tandjes gaan afbreken. Gelukkig zijn nieuwe tandwieltjes (ook via 3D-printen) nog volop beschikbaar om dit probleem weer te verhelpen. Na vervanging van het beruchte tandwieltje kan het deck er weer jarenlang tegen. De Vintage HiFi Winkel heeft onlangs 2 Philips N5846-cassettedecks ingekocht. En u raadt het al: beide decks vertonen de afspeelproblemen die samenhangen met het beschreven tandwielprobleem. Uiteraard krijgen beide decks een professionele servicebeurt inclusief tandwielvervanging en garantie! kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie vintage cassettedecks en andere bijzondere vintage HiFi-apparatuur.
  ELK CASSETTEDECK HEEFT ZIJN GEBREK...De Vintage HiFi Winkel is een g
 • 9 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  WAT KOCHT JE VOOR 5.430 GULDEN IN 1991?
   
  Op bovenstaande vraag zijn veel antwoorden te geven. Zeker in die tijd was het heel veel geld, maar ook in Euro's omgerekend nog steeds een substantieel bedrag, en helemaal als we dan ook nog rekening houden met de inflatie sinds 1991! Het antwoord van de Vintage HiFi Winkel op die vraag luidt: een Nakamichi CR-7E cassettedeck! En er waren destijds beslist mensen die een dergelijk groot bedrag uit wilden geven aan een topklasse cassettedeck, ondanks het feit dat de cd-speler al geruime tijd werd geproduceerd. Het bewijs heeft de Vintage HiFi Winkel sinds kort in handen in de vorm van een, in nog mint staat verkerende, Nakamichi CR-7E inclusief originele, werkende afstandsbediening (ook in mint staat) en handleiding. Wij hebben geen krasje kunnen ontdekken. De eerste en tweede eigenaar zijn er beslist zeer zuinig op geweest! Voor de liefhebbers van cassettedecks is dit zo'n beetje het ultieme wat op cassettedeckgebied voor de consument beschikbaar was. Het medium cassettedeck was in de jaren '90 van de vorige eeuw volledig uitontwikkeld om al het mogelijke uit het analoge cassettebandje te "persen". En dat doet de CR-7E beslist. Dit deck kan gehoormatig wedijveren met een Nakamichi Dragon, met het voordeel dat er bij de CR-7E veel meer zaken automatisch worden ingeregeld. Je kunt zelfs met de afstandsbediening op de luisterpositie de azimuth van de afspeelkop bijstellen voor een maximale afspeelkwaliteit! Wij gaan deze Nakamichi CR-7E eerst maar eens zelf aan de tand voelen met onze vintage Sony-referentieset. Benieuwd naar ons aanbod van (exclusieve) vintage HiFi-apparatuur? Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl. We hebben doorgaans meer apparatuur op voorraad dan onze website aanbiedt. Neem gerust contact op met ons als u vragen heeft! Want nieuw is niet altijd beter.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  9 weeks ago
  Mijne staat nu te spelen (y) en een CR7 speelt een Dragon weg. (Klein weggetje dan)
  9 weeks ago
  Erwin Pakasi
 • 11 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  OUD MET NIEUW
   
  Voor de luisterruimte van de Vintage HiFi Winkel in Nijkerk is het handig als we veel muziek direct binnen handbereik hebben voor onze luistersessies. Spotify met Chromecast Audio is inmiddels beschikbaar, maar dat gaat slechts tot een magere 320 Kbps. Bovendien zijn wij geen liefhebber van draadloos muziek streamen. Bekabeld internet is helaas niet beschikbaar, dus wat te doen als we veel hoogwaardige muziekbestanden zoals FLAC snel beschikbaar willen hebben? We hebben de oplossing gevonden in een zeer compacte hoge resolutie DAP (Digital Audio Player) van Pioneer, de XDP-30R. Deze DAP is uitgerust met 2 hoogwaardige DAC's, een line-out mogelijkheid, bleutooth voor een Pioneer-app als afstandsbediening, een touchscreen, wifi voor software-updates en een maximale opslagcapaciteit van 400 Gb met behulp van 2 mini-SD kaartjes. Tevens kan de DAP natuurlijk gebruikt worden als portable hires-speler en hoofdtelefoonversterker/DAC, inclusief een gebalanceerde hoofdtelefoonaansluiting. De Pioneer past eenvoudig in je binnenzak. Al met al een degelijk gebouwde en bovengemiddeld hires-muziekspelertje dat beslist (veel) beter klinkt dan de "gemiddelde" smartphone. Wij zijn er blij mee! Ook een luisterafspraak maken bij de Vintage HiFi Winkel? Ga naar http://www.vintagehifiwinkel.nl of bel 0649992996.
  OUD MET NIEUWVoor de luisterruimte van de Vintage HiFi Winkel in Nij
  10 weeks ago
  Al eens gekeken naar Powerline adapters? Dan kun je toch bekabeld streamen. Netwerk via stroom👍
 • 13 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  ELIPSON 1401 LUIDSPREKERS
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft haar Proac Supertower MK2-luidsprekers tijdelijk vervangen door een zeer compacte, nette set monitorluidsprekers, de Elipson 1401 (zwart). De Proac's zijn zeer capabele, zware luidsprekers met de nodige "slam" en "punch" in de laagweergave en een enigszins behoudende maar prettige weergave in het midden en hoog. Maar ze hebben wel de ruimte nodig, en dat hebben wij in onze luisterruimte helaas niet in overvloed. Wij kunnen in onze luisterruimte de Proac's niet helemaal de vrijheid geven die ze verdienen. Daarom is onze keuze nu gevallen op een set Elipson 1401-luidsprekers. Een bijzonder vormgegeven 3-weg Franse monitorluidspreker met de nodige kwaliteiten. De 1401's produceren dan wel geen kelderdiep laag, maar het laag is er wel en nog netjes ook. Wij vinden de Elipson 1401's met name uitblinken in de hoogweergave. Je hebt het idee dat je echt elk klein detail in de muziekopname hoort. Veel meer detail en verfijning in het hoog dan bij de Proac's, die op hun beurt kunnen excelleren in het midden- en laaggebied. De Elipson 1401 is een relatief zeldzame luidspreker. Maar de luidsprekerset is bij ons te beluisteren én te koop. Nieuwsgierig geworden naar deze kleine "krachtpatsers"? Maak dan een luisterafspraak en kom luisteren! Voor een setprijs van € 425,- INCLUSIEF nette, met zand gevulde targetstands én 3 maanden garantie een scherp aanbod denken wij. http://www.vintagehifiwinkel.nl.
  ELIPSON 1401 LUIDSPREKERSDe Vintage HiFi Winkel heeft haar Proac Sup
 • 14 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  ELIPSON 1303 DESIGN
   
  De Elipson 1303 (FT) wordt niet alleen gewaardeerd om de geluidskwaliteit, maar zeker ook door het tijdloze en opvallende design! De Vintage HiFi Winkel beschikte nog over een mooie, witte set, maar helaas met defecte en missende luidsprekerunits. We konden het niet over ons hart verkrijgen om afstand te doen van deze designluidsprekers. Daarom hebben we besloten alle units inclusief wisselfilters professioneel te laten vervangen door moderne, niet-originele luidsprekerunits inclusief een professionele afregeling van het geheel met meetmicrofoon en software. We waren toch wel onder de indruk van het klankmatige eindresultaat: een afgewogen sound waarbij met name de warme laagweergave zeer positief opviel. Je moet het horen om het te geloven! Wij willen de liefhebbers van mooi vintage design en goede geluidskwaliteit deze set dan ook aanbieden tegen kostprijs. Voor €350,- wisselt deze goed klinkende design luidsprekerset van eigenaar. Een unieke kans om een beroemd luidsprekerdesign met een goede geluidskwaliteit in huis te halen! Interesse? Neem gerust contact met ons op via http://www.vintagehifiwinkel.nl of bel ons op 0649992996 voor een luisterafspraak.
  ELIPSON 1303 DESIGNDe Elipson 1303 (FT) wordt niet alleen gewaardeer
 • 14 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SONY TA-F6B
   
  De Vintage HiFi Winkel biedt behalve de Sony TA-F7B Vfet nu ook de Sony TA-F6B versterker te koop aan. De algehele uiterlijke staat van deze toch wel bijzonder goed klinkende vintage stereo-versterker is netjes, met enkele kleine gebruikssporen. De versterker is intern gereinigd, zodat kraakjes tot het verleden behoren, en weer werkzaam gemaakt waarbij enkele elco's zijn vervangen, prints zijn doorgesoldeerd en de volumepotmeter is vervangen. De voedingselco's zijn doorgemeten en goed bevonden. De Sony TA-F6B valt volgens de "Vintage Knob" onder de categorie "High End". En terecht vinden wij! Want hij klinkt open, gedetailleerd, verfijnd en krachtig. De verwantschap met de zwaardere TA-F7B is duidelijk te horen. Deze vintage High End-versterker staat inmiddels demonstratieklaar opgesteld in onze luisterruimte. Deze Sony TA-F6B wordt zonder garantie maar in goed werkende staat aangeboden voor € 575,-. Wilt u nóg meer zekerheid, dan kunnen wij deze versterker aanbieden met een uitgebreide revisie op maat, inclusief ten minste 3 maanden garantie. Kijk voor meer bijzondere vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid op http://www.vintagehifiwinkel.nl. Want nieuw is niet altijd beter.
  SONY TA-F6BDe Vintage HiFi Winkel biedt behalve de Sony TA-F7B Vfet
 • 15 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  DAVID GILMOUR -.LIVE AT POMPEII
   
  We hebben weer eens genoten van een live-concert op bluray-disc. Dit keer het concert van David Gilmore "Live in Pompeii" in 5.1 DTS HD-MASTER kwaliteit. Goede audiokwaliteit en ook hier geeft de surround-opname het gevoel er (bijna) zelf bij te zijn. Dit ligt ook aan de geweldige installatie waar het mee afgespeeld wordt: Marantz SR-7009 surroundversterker met ontzettend veel zuivere power, Marantz UD-5007 bluray-speler, Master Three front luidsprekers, Elac centre-speaker, B&W PV1 subwoofer en Elipson Collonne voor de achterspeakers. En natuurlijk het mooie beeld op de Pioneer 50 inch KURO plasmatelevisie! Genieten!
  DAVID GILMOUR -.LIVE AT POMPEIIWe hebben weer eens genoten van een l
 • 16 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  NIEUW IS NIET ALTIJD BETER...
   
  De smartphone is het digitale, zwitserse zakmes van de moderne tijd. Ook ik bezit zo'n alleskunner, maar de interne DAC is doorgaans erg matig. Om mijn hoogwaardige FLAC-muziekbestanden in hun volle glorie te kunnen beluisteren zijn een goede hoofdtelefoon én een goede DAC onontbeerlijk. De goede hoofdtelefoon had ik al (AKG), maar nog geen goede, mobiele DAC. Na de nodige online research viel de keuze op een Audio Quest Dragon Fly Black (€99,-) of Red (€199,-) in het formaat USB-stick. Ik koos de duurdere Red-uitvoering. Het uitgangsvolume bleek echter een stuk lager dan bij de Black, maar de luisterbeleving was nóg mooier! Een "firmware-update" zou het "volume-issue" voor (de meeste) Androïd-smartphones moeten oplossen. Bovendien kon ik de DAC tijdelijk wel aansluiten op een versterker voor meer volume. Het installeren van de noodzakelijke Device Manager op mijn Mac Mini lukte helaas niet. Een telefoontje naar Audio Quest, die overigens erg behulpzaam waren, leverde uiteindelijk wel een werkende Device Manager op, maar helaas geen oplossing: mijn type Androïd-smartphone (OnePlus) had een "volume-issue" dat met de firmware update niet opgelost was. Op mijn Mac Mini en een Windows-laptop funtioneerde de DAC overigens probleemloos én zonder "volume-issue"! De belofte van mobiele, hoogwaardie muziekbeleving op mijn smartphone ging in rook op. Een oplossing lijkt vooralsnog niet voorhanden. Terugbrengen naar de winkel en geld terug vragen of toch maar de Black-uitvoering aanschaffen? Ik denk het laatste...
  NIEUW IS NIET ALTIJD BETER...De smartphone is het digitale, zwitsers
 • 17 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  TESTING...TESTING...!
   
  We hebben het even wat tijd over en dan staan we weer voor de keuze welk vintage "audio-snoepje" we nu weer gaan beluisteren. De keuze viel deze keer op een Sony TA-F7B Vfet geïntegreerde stereo-versterker. Beslist niet de minste zoals kenners weten. Ondanks het feit dat deze zeer zware versterker een revisie nodig heeft, konden wij het niet laten deze toch even aan de stroom te leggen voor een luistertest. En wij begrijpen nu veel beter waarom dit zo'n gewilde versterker is. Onze eerste indruk: je krijgt veel power in combinatie met een zijdezachte, gedetailleede sound. Jammer dat deze versterker nog niet gereviseerd is. Dan komen we er met een nieuwe luistertest zeker op terug. Tenzij de Sony TA-F7B Vfet dan al verkocht is natuurlijk... Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor deze en andere schitterende vintage HiFi-apparatuur. Want nieuw is niet altijd beter.
  TESTING...TESTING...!We hebben het even wat tijd over en dan staan w
 • 19 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  DE MEERWAARDE VAN DE VINTAGE HIFI WINKEL
   
  Wij krijgen wel eens de opmerking dat onze producten "te duur" zijn, dat ze voor onze verkoopprijs er wel "twee op Marktplaats kunnen kopen" of dat wij soms de spreekwoordelijke "hoofdprijs" vragen. Inmiddels weten wij, door schade en schande wijs geworden, wel beter. Een groot deel van het aanbod van gebruikte (vintage) HiFi-apparatuur dat op Marktplaats, of vergelijkbare websites, aangeboden wordt, heeft onderhoud nodig of heeft verborgen of bewust niet vermelde defecten. Dus koop je op Marktplaats of vergelijkbare websites, krijg je er vaak "gratis en voor niets" technische gebreken of achterstallig onderhoud bij. Als je je daar bewust van bent en daarmee geen problemen hebt, is dat natuurlijk prima. Maar dat is mede de reden waarom ruim 2 jaar geleden de Vintage HiFi Winkel is gestart met een duidelijke missie: het verkopen van bijzondere en mooie vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid! Onze doelgroep heeft daar graag extra geld voor over. Ook u bent, op afspraak, van harte welkom in onze luisterruimte. Of neemt u eerst eens een kijkje op onze website: http://www.vintagehifiwinkel.nl.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  18 weeks ago
  En zo is dát!!
  19 weeks ago
  Duidelijk verhaal, mijn ervaringen zijn precies hetzelfde. Goed bezig 👍
 • 19 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  AIWA XK-009 EXCELIA
   
  Aiwa heeft in het verleden schitterende cassettedecks gebouwd die ook nog eens heel goed waren. Eén van de topmodellen was de Aiwa XK-009 Excelia, een 3-koppen deck met 3 motoren, Dolby B, C én HX-Pro én dbx. De cassette wordt na het sluiten van de cassettehouder stevig vergrendeld om resonanties tegen te gaan. Alles om het maximale uit de analoge cassette te halen. Optisch gezien is het een plaatje, met een vergelijkbare uitstraling als de Akai GX75. De houten zijpanelen vervolmaken het visuele beeld. De Vintage HiFi Winkel zal dit schitterende cassettedeck na een servicebeurt zelf eerst flink aan de tand gaan voelen, voordat deze te koop wordt aangeboden. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor meer mooie vintage HiFi-apparatuur. Want nieuw is niet altijd beter.
  AIWA XK-009 EXCELIAAiwa heeft in het verleden schitterende cassetted
 • 21 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  MERIDIAN 506 20 BIT CD-SPELER
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft wel iets met Britse HiFi-merken. De over het algemeen ingetogen en gecontroleerde aangename klank bevalt ons erg goed. Deze onlangs ingekochte Meridian 506 20 bit cd-speler is daar geen uitzondering op. Een toch wel eigenzinnig uiterlijk, goed en mooi gebouwd en een erg goede klank! De uiterlijke staat van deze speler is mint en wordt geleverd met de nog zeer nette originele handleidingen en originele, uitgebreide afstandsbediening. Verkoop uiteraard inclusief een gedegen servicebeurt en garantie! Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor meer mooie vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid. Want nieuw is niet altijd beter.
  MERIDIAN 506 20 BIT CD-SPELERDe Vintage HiFi Winkel heeft wel iets m
  21 weeks ago
  Staat nog niet op de site, ik wil graag weten wat deze kost.
 • 22 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  PHILIPS 22AH578: EEN LEGENDE...
   
  Philips heeft op video- en audiogebied bijzonder veel uitvindingen en patenten op haar naam staan. Maar de gloriedagen van dit Nederlandse bedrijf liggen alweer lange tijd achter ons. De erfenis van dit bijzondere, Nederlandse electronica-bedrijf is echter groot en mooi. Wie een beetje kennis heeft van vintage audio-apparatuur zal ze wel kennen: de Motional Feedback-luidsprekers, cd-spelers als de CD880 en CD960 en het enige cd-loopwerk van Philips, de CDD882 en niet te vergeten de bijzondere DAC960, de enige stand-alone DAC die Philips ooit heeft gemaakt. Allemaal bijzonder en allemaal gewild door liefhebbers. Zo kocht Philips in Amerika het bedijf Magnavox over eind jaren '70 van de vorige eeuw, om zo de Amerikaanse audiomarkt te veroveren. Eén van de erfenissen van die overname zijn de beroemde Philips "Laboratories" series bestaande uit een 22AH673 tuner, 22AH572 voorversterker en een 22AH578 eindversterker met ca. 210 Watt uitgangsvermogen per kanaal. Een indrukwekkende waarde, zeker in die tijd! Van deze eerste apparatuur zijn er waarschijnlijk slechts enkele honderden (400?) gebouwd en om in het bezit ervan te komen is op zijn zachtst gezegd lastig. De Vintage HiFi Winkel heeft echter een zeer zeldzame Philips 22AH578 eindversterker weten te bemachtigen van een Nederlandse eigenaar. Hoe bijzonder is dat? Toegegeven, het apparaat is nog niet in "concoursstaat", er zal het nodige aan gesleuteld en gepoetst moeten worden. Maar met professionele kennis van zaken en enthousiasme kom je een heel eind. Zodra wij ons exemplaar demonstratieklaar hebben, bent u de eerste die het hoort...
  Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor nog meer mooie én bijzondere vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid. Want nieuw is niet altijd beter!
  PHILIPS 22AH578: EEN LEGENDE...Philips heeft op video- en audiogebie
  22 weeks ago
  Zat ook een ontzettend goed cassette deck in deze serie.
  22 weeks ago
  Wow. 🙂
 • 22 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  CASSETTETIJD...
   
  We gaan weer eens wat vintage cassettedecks beluisteren. Het is alweer enige tijd geleden dat we genoten hebben van het analoge cassettebandje. De geluidskwaliteit van een goed cassettedeck in combinatie met een goed cassettebandje verbaast ons iedere keer weer. Deze keer kiezen we voor het cassettedeckmerk bij uitstek: Nakamichi. Een door ons onderhouden en afgeregelde LX3 is aan de beurt om aan de tand gevoeld te worden. We beluisteren een recente opname van CD met Dolby B. Dolby B verkiezen wij boven Dolby C, omdat het meer rust in de opname brengt. Het beetje extra bandruis nemen we graag voor lief, maar valt ook nu weer heel erg mee. Het hele geluidsspectrum wordt schitterend weergegeven. Kippenvel bij sommige nummers die we horen. Nu realiseren wij ons weer waarom wij zo enthousiast zijn over dit analoge medium! De kwaliteit is heel erg goed, vooropgesteld dat zowel deck als tape in uitstekende staat verkeren! Nieuwsgierig geworden naar ons aanbod van vintage cassettedecks met garantiemogelijkheid? Kijk dan snel op http://www.vintagehifiwinkel.nl en maak een luisterafspraak. Want nieuw is niet altijd beter!
  CASSETTETIJD...We gaan weer eens wat vintage cassettedecks beluister
  22 weeks ago
  Je gaat toch geen vergelijk doen met die slecht klinkende marantz hoop ik ?
 • 24 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINTAGE MARANTZ-SET
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft in opdracht van een Nederlandse klant uit Denemarken een hele mooie jaren '80 vintage Marantz-set samengesteld voor een luisterruimte met een vintage uitstraling. Dat is nog eens een leuke, uitdagende opdracht! De set moest een bepaalde exclusiviteit hebben en het liefst van Marantz zijn of "gelijkwaardig". Tevens wilde de klant garantie krijgen op de apparatuur. Geen probleem natuurlijk. Wij verkopen graag kwaliteit, ook als is het soms 30 of 40 jaar oud. De samengestelde, champagnekleurige set komt van meerdere aanbieders en bestaat uit een Marantz SR4010 receiver, een SD-3510 cassettedeck en een 6170 direct drive platenspeler. Als extra optie zou de klant nog een Marantz cd-speler erbij willen hebben in dzelfde champagnekleur uit dezelfde periode. Wij hebben gekozen voor een Marantz CD-73 met het oerdegelijke Philips CDM-1 loopwerk. De cd-speler is inmiddels gevonden, maar is helaas nog defect. Natuurlijk zal Geert Kroezinga weer alles "uit de kast halen" om deze bijzondere speler weer werkend te krijgen! Ook deze Deense vintage-liefhebber weet immers dat nieuw niet altijd beter is! En zeker niet altijd leuker en mooier! Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
 • 24 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  HANS ZIMMER LIVE IN PRAGUE
   
  Samen met zoonlief luisteren naar de recentelijk aangeschafte bluray "Hans Zimmer Live in Prague", opgenomen in Dolby Atmos. Wij luisteren in 5.1 surround op een bovengemiddeld volume met een Marantz SR-7009 surround receiver en een B&W PV1 subwoofer voor het laagste laag. Heerlijk bombastisch en mooi opgenomen! Hans Zimmer
  HANS ZIMMER LIVE IN PRAGUESamen met zoonlief luisteren naar de recen
 • 25 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINTAGE HIFI WINKEL
   
  GEZOCHT: NETTE VINTAGE MUZIEKINSTALLATIE
   
  De Vintage HiFi Winkel zoekt een nette, vintage stereo-installatie uit de jaren '70 of eventueel begin jaren '80 bij voorkeur met VU-meters met naalden. De installatie moet dus een duidelijke vintage-look hebben en het liefst compleet zijn met platenspeler, cassettedeck, tuner, versterker (of receiver) en luidsprekers. Technisch defect hoeft geen probleem te zijn (mits reparabel), uiterlijke staat moet wel netjes zijn! Ik zoek iets dergelijks op basis van een verzoek van een relatie. Klant zoekt Marantz of iets "gelijkwaardigs" voor zijn jaren '70 luisterruimte. Set wordt na aanschaf door ons nog gereviseerd. Wie helpt ons aan een mooie vintage hifi-set met kararkteristieke vu-meters? Alvast dank voor reacties!
  VINTAGE HIFI WINKELGEZOCHT: NETTE VINTAGE MUZIEKINSTALLATIEDe Vint
  25 weeks ago
  Kees Holland 👍
 • 26 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINTAGE HIFI WINKEL: NIEUW WERKPAARD
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft onlangs een nieuw "werkpaard" aangeschaft in de vorm van een 20 jaar jonge, oerdegelijke Volvo V70 Classic. Een ruime en praktische "Youngtimer" met een groot laadvermogen. De apparatuur die wij inkopen komt immers niet vanzelf naar ons toe. Dat kost tijd, geld en moeite. Zo blijkt maar weer eens dat nieuw niet altijd nodig is en zeker niet altijd beter, net zoals met onze mooie vintage HiFi-apparatuur! Kijkt u maar eens op http://www.vintagehifiwinkel.nl.
  VINTAGE HIFI WINKEL: NIEUW WERKPAARDDe Vintage HiFi Winkel heeft onl
  26 weeks ago
  klassieke HiFi apparatuur in een klassieke Volvo, top. Zit er ook een klassieke autoradio in ?
  26 weeks ago
  Vriend van mij heeft deze in diesel uitvoering, ooit nieuw gekocht.
  Teller staat nu op 1.300000
  26 weeks ago
  Prachtig: Vintage in Classic...‼️‼️
 • 28 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SUPERTRAMP: TIJDLOOS GOED
   
  Lekker even tijd om via de Sony-referentieset te luisteren naar muziek van "good old" Supertramp. Blijft goede muziek en verveelt nooit! De gereviseerde Elipson 1303FT's klinken zeer aangenaam. Mede door de inbreng van de TA-N77ES eindversterker ook meer dan genoeg laag zonder vermoeiend te worden. Maak ook een luisterafspraak bij de Vintage HiFi Winkel om uw favoriete vintage HiFi-apparatuur en muziek te beluisteren. Want u weet het inmiddels: nieuw is niet altijd beter. http://www.vintagehifiwinkel.nl
  SUPERTRAMP: TIJDLOOS GOEDLekker even tijd om via de Sony-referenties

 

Interessante links

Nederland
Duplicase
Vintage HiFi Sound Systems
Vintage: Wim Vink - Only Sony
Sobel Vintage HiFi Meubelen
Vintage Dual 701
Record Industry gaat voor kwaliteit
The New Face Of Vinyl
Vintage Braun Audio
Vintage Philips Cd100
BBC Monitor Vintage LS-35A
HiFi Museum
Philips Vissenogen-serie
Vintage HiFi Bladen
HiFi Audio Vintage
Mindfootage
Luxman Vintage
Vintage is hot in de HiFi
Walhalla voor platenfreaks
Het merk QUAD

Internationaal
Vintage HiFi from around the world
It's HiFi
The Vintage Knob
1001 HiFi - The Stereo Museum
Voice Of Vintage HiFi
Magnat Museum
Vintage HiFi Display Room
Retro Thing
Rewind Museum