Vintage Nieuws

Social media

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele nieuws? Volg Vintage Hifi Winkel dan ook op Facebook, Twitter of Pinterest!

 • News
 • 1 week ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINTAGE MARANTZ-SET
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft in opdracht van een Nederlandse klant uit Denemarken een hele mooie jaren '80 vintage Marantz-set samengesteld voor een luisterruimte met een vintage uitstraling. Dat is nog eens een leuke, uitdagende opdracht! De set moest een bepaalde exclusiviteit hebben en het liefst van Marantz zijn of "gelijkwaardig". Tevens wilde de klant garantie krijgen op de apparatuur. Geen probleem natuurlijk. Wij verkopen graag kwaliteit, ook als is het soms 30 of 40 jaar oud. De samengestelde, champagnekleurige set komt van meerdere aanbieders en bestaat uit een Marantz SR4010 receiver, een SD-3510 cassettedeck en een 6170 direct drive platenspeler. Als extra optie zou de klant nog een Marantz cd-speler erbij willen hebben in dzelfde champagnekleur uit dezelfde periode. Wij hebben gekozen voor een Marantz CD-73 met het oerdegelijke Philips CDM-1 loopwerk. De cd-speler is inmiddels gevonden, maar is helaas nog defect. Natuurlijk zal Geert Kroezinga weer alles "uit de kast halen" om deze bijzondere speler weer werkend te krijgen! Ook deze Deense vintage-liefhebber weet immers dat nieuw niet altijd beter is! En zeker niet altijd leuker en mooier! Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
 • 1 week ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  HANS ZIMMER LIVE IN PRAGUE
   
  Samen met zoonlief luisteren naar de recentelijk aangeschafte bluray "Hans Zimmer Live in Prague", opgenomen in Dolby Atmos. Wij luisteren in 5.1 surround op een bovengemiddeld volume met een Marantz SR-7009 surround receiver en een B&W PV1 subwoofer voor het laagste laag. Heerlijk bombastisch en mooi opgenomen! Hans Zimmer
  HANS ZIMMER LIVE IN PRAGUESamen met zoonlief luisteren naar de recen
 • 2 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINTAGE HIFI WINKEL
   
  GEZOCHT: NETTE VINTAGE MUZIEKINSTALLATIE
   
  De Vintage HiFi Winkel zoekt een nette, vintage stereo-installatie uit de jaren '70 of eventueel begin jaren '80 bij voorkeur met VU-meters met naalden. De installatie moet dus een duidelijke vintage-look hebben en het liefst compleet zijn met platenspeler, cassettedeck, tuner, versterker (of receiver) en luidsprekers. Technisch defect hoeft geen probleem te zijn (mits reparabel), uiterlijke staat moet wel netjes zijn! Ik zoek iets dergelijks op basis van een verzoek van een relatie. Klant zoekt Marantz of iets "gelijkwaardigs" voor zijn jaren '70 luisterruimte. Set wordt na aanschaf door ons nog gereviseerd. Wie helpt ons aan een mooie vintage hifi-set met kararkteristieke vu-meters? Alvast dank voor reacties!
  VINTAGE HIFI WINKELGEZOCHT: NETTE VINTAGE MUZIEKINSTALLATIEDe Vint
  2 weeks ago Maurice Bahnen
  Kees Holland 👍
 • 2 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINTAGE HIFI WINKEL: NIEUW WERKPAARD
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft onlangs een nieuw "werkpaard" aangeschaft in de vorm van een 20 jaar jonge, oerdegelijke Volvo V70 Classic. Een ruime en praktische "Youngtimer" met een groot laadvermogen. De apparatuur die wij inkopen komt immers niet vanzelf naar ons toe. Dat kost tijd, geld en moeite. Zo blijkt maar weer eens dat nieuw niet altijd nodig is en zeker niet altijd beter, net zoals met onze mooie vintage HiFi-apparatuur! Kijkt u maar eens op http://www.vintagehifiwinkel.nl.
  VINTAGE HIFI WINKEL: NIEUW WERKPAARDDe Vintage HiFi Winkel heeft onl
  2 weeks ago Harrie Sonderen
  klassieke HiFi apparatuur in een klassieke Volvo, top. Zit er ook een klassieke autoradio in ?
  2 weeks ago Ben Deiman
  Vriend van mij heeft deze in diesel uitvoering, ooit nieuw gekocht.
  Teller staat nu op 1.300000
  2 weeks ago Germt Van der Veen
  Prachtig: Vintage in Classic...‼️‼️
 • 4 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SUPERTRAMP: TIJDLOOS GOED
   
  Lekker even tijd om via de Sony-referentieset te luisteren naar muziek van "good old" Supertramp. Blijft goede muziek en verveelt nooit! De gereviseerde Elipson 1303FT's klinken zeer aangenaam. Mede door de inbreng van de TA-N77ES eindversterker ook meer dan genoeg laag zonder vermoeiend te worden. Maak ook een luisterafspraak bij de Vintage HiFi Winkel om uw favoriete vintage HiFi-apparatuur en muziek te beluisteren. Want u weet het inmiddels: nieuw is niet altijd beter. http://www.vintagehifiwinkel.nl
  SUPERTRAMP: TIJDLOOS GOEDLekker even tijd om via de Sony-referenties
 • 5 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  CONCERT DEPECHE MODE LIVE DTS5.1
   
  Even geen vintage: Heerlijk luisteren naar een hoogwaardige surround DTS 5.1 concertopname van Depeche Mode live! Even knallen met afgronddiep laag uit de B&W PV1 subwoofer, Elac centre speaker, Master Three stereo speakers en Elipson Collonne achterspeakers. En natuurlijk schitterend beeld op de Pioneer 50 inch Kuro plasma-TV! Nog steeds een top-tv! Soms is nieuw wel genieten!
  CONCERT DEPECHE MODE LIVE DTS5.1Even geen vintage: Heerlijk luistere
  5 weeks ago Alfred Mladek
  i fully agree
 • 6 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  GEZOCHT: MARANTZ PM510DC
   
  De Vintage HiFi Winkel is op zoek naar een nette Marantz PM510DC versterker. Een defect exemplaar is geen bezwaar, mits na onderzoek blijkt dat het nog te repareren is. Belangrijk is dat de versterker er uiterlijk nog netjes uitziet en dat er weinig of geen beschadigingen zijn. Mocht u er een te koop aanbieden of weten wie deze versterker te koop aanbiedt, dan vernemen wij dat graag via een PB of via ons contactformulier of email: info@vintagehifiwinkel.nl. Alvast dank voor uw reacties!
  GEZOCHT: MARANTZ PM510DCDe Vintage HiFi Winkel is op zoek naar een n
  5 weeks ago Effraim Soebrati
  Ik geloof dat ik er een heb. Ik laat je morgen weten welk model als het afwijkt. Is wel een opknapper
  5 weeks ago Don van der Deijl
  Wat als ik vragen mag moet je nu met die versterker? Zacht uitgedrukt niet bepaald een topper net als diens opvolger de pm550dc
  6 weeks ago Ronald Den Dekker
  Staat evt wel een Marantz PM 400 op Marktplaats
 • 6 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SONY TA-F7B VFET
   
  Volgens sommigen is de Sony TA-F7B Vfet de beste stereo geïntegreerde versterker die Sony ooit gemaakt heeft. Bovenal is het een zeldzame versterker die in zeer beperkte oplages is gemaakt. De meest zeldzame uitvoering is de zilverkleurige uitvoering. De grijze uitvoering is in hogere aantallen geproduceerd maar nog steeds zeldzaam te noemen. Met een gewicht van circa 20 kilogram is het een zwaargewicht met zeer hoogwaardige audiokwaliteiten en de bouwkwaliteit is ongeëvenaard. Het vintage karakter van deze topversterker wordt nog eens benadrukt door de 2 verlichte VU-meters. En het meest interessante nieuws is nog wel dat de Vintage HiFi Winkel de beschikking heeft over een nagenoeg mint exemplaar in grijs van deze zeldzame en bijzonder goede versterker. De technische staat wordt momenteel gecontroleerd door Geert Kroezinga. Wilt u niet wachten totdat de TA-F7B Vfet in onze webwinkel wordt aangeboden en bent u op zoek naar een (bijna) mint, werkend exemplaar van de eerste eigenaar (uit Nederland!) van de Sony TA-F7B Vfet, dan is dit een zeldzame kans om in het bezit ervan te komen. Kijkt u ook maar eens op "The Vintage Knob" voor meer informatie over deze geweldige versterker. Bij serieuze interesse gelieve een PB of een email te sturen via ons contactformulier of via info@vintagehifiwinkel.nl. Want nieuw is niet altijd beter. http://www.vintagehifiwinkel.nl.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  5 weeks ago Rens Brandenburg
  Beste versterker ooit? Pioneer SA 500 A.
  5 weeks ago Peter Convents
  heb zelf het kleinere broertje de sony ta-f6b met pwm voeding... geweldig klinkend beestje !
  5 weeks ago Jos Schrijvershof Jr.
  Marco Beuker
  5 weeks ago Edwin Starke
  Bert Hijnekamp.... mooi spul.
  5 weeks ago Han Jeuring
  Was inderdaad een amplifier die top of the Bill was. Toch heb ik in 1985 de laboratorium series van Luxman aangeschaft, dus de 5l15 etc. Na 32 jaar nog steeds state of the art!
  5 weeks ago Matthias Didden
  5 weeks ago Matthias Didden
  Prachtige versterker. Ik heb hem nog verkocht toen ik bij Sony als vertegenwoordiger werkte.
  5 weeks ago Bert Hijnekamp
  V-Fet geweldig
  6 weeks ago Ben Weegerink
  Mooi, ik heb ook nog een setje, versterker, tuner en cassettedeck, zelf nog nieuw gekocht in de jaren 70, alleen is de tuner ongevoelig geworden.
  6 weeks ago John Sipkes
  Draadebak was toen wel leuk maar meer ook niet
 • 8 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SONY CDP-557ESD MET AFSTANDSBEDIENING
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft weer een Sony-ES component ingekocht. En niet zomaar eentje, maar een Sony CDP-557ESD van de eerste eigenaar met het KSS-190A loopwerk, originele houten zijpanelen, handleidingen en afstandsbediening. Deze cd-speler uit de jaren '80 van de vorige eeuw toont maar weer eens aan hoe degelijk en luxe er destijds gebouwd kon worden voor relatief betaalbare prijzen. Die degelijke bouw resulteerde in een cd-speler van maar liefst 18 kilogram zwaar met prestaties die thuishoorden in de topregionen. Zelfs de knoppen zijn van metaal! Zou je zo'n luxe "tank" tegenwoordig bouwen, ben je toch wel het 3- of misschien wel het 4-voudige kwijt aan productiekosten. Vanwege het oerdegelijke loopwerk met een zeer duurzame laserunit in combinatie met een digitale uitgang zou de Sony CDP-557ESD tegenwoordig ook niet misstaan als top cd-loopwerk! Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor meer hoogwaardige vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid! Want nieuw is niet altijd beter.
  SONY CDP-557ESD MET AFSTANDSBEDIENINGDe Vintage HiFi Winkel heeft we
  7 weeks ago Vintage HiFi Winkel
  De CDP-557ESD zal daarom zeker niet misstaan als loopwerk. Die prestaties zijn nog steeds op topniveau! Inderdaad bizar, hoe lang deze lasers het volhouden.
  8 weeks ago Boudewijn Veerhuis
  Iets voor jou Don van der Deijl?
 • 8 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  ELIPSON 1303FT POLYESTER WIT
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft maanden geleden een witte set Elipson 1303FT luidsprekers ingekocht met een defecte FT-tweeter en defecte middentoners. Inmiddels heeft deze set een servicebeurt gehad waarbij de defecte Foster-tweeter is vervangen door een werkend exemplaar en beide middentoners zijn vervangen door nieuwe Vifa-units. Tevens zijn beide zwarte frontdoeken vervangen door nieuwe, originele exemplaren. Niet meer helemaal origineel, maar met nieuwe wisselfilters en een goede afregeling klinken deze Elipson 1303FT luidsprekers zeer aangenaam! Het hoog van de Fostertweeters is duidelijk aanwezig, het middengebied van de Vifa's klinkt erg goed en het laag klinkt, zoals karakteristiek voor de 1303's, erg gecontroleerd, nooit bonkerig en kan heel diep gaan. Het laag is echter nooit overdreven aanwezig. Een klankkarakter waar wij van kunnen genieten! Op dit moment is deze luidsprekerset demonstratieklaar aangesloten op onze Sony-referentieset.
  Want nieuw is niet altijd beter. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie vintage HiFi-apparatuur met garantiemogelijkheid.
  ELIPSON 1303FT POLYESTER WITDe Vintage HiFi Winkel heeft maanden gel
 • 9 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SURROUND OR NO SURROUND? THAT'S THE QUESTION
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft op zondag 1 oktober de Xfi muziekbeurs in Veldhoven bezocht. Toch altijd weer een belevenis. Toch stel ik mij na afloop steeds de vraag "Wat waren nou de echte highlights van de dag of welke innovatieve producten ben ik tegengekomen? Uiteindelijk blijken die vragen lastig te beantwoorden. Als er al sprake is van échte innovatie, dan gaat dat toch in kleine stapjes en wordt het vanuit marketingperpectief gebracht als een "ware revolutie" in de HiFi-wereld. In één van de ruimtes stonden diverse kleinere bedrijfjes bij elkaar. Eén van hen bood Bluray audio discs aan. Toen viel mijn oog op een surround remix van The Alan Parsons Project "Tales of mystery and imagination - Edgar Allan Poe". Een audio bluray disc in HD Master-kwaliteit gemixed naar 5.1 surround. Een redelijk zeldzaam exemplaar, zo begreep ik. Ik bezit slechts 1 zo'n disc van Sara K, maar die is direct opgenomen in 5.1, terwijl de disc van The Alan Parsons Project achteraf geremixed is naar 5.1. En ik was verrast door de luisterervaring. Afgezien van heel veel nuance en detail, stonden instrumenten en stemmen soms akelig mooi los in de ruimte. Ik ontdekte nieuwe "dingetjes" in de muziek. Ik heb de hele disc zonder pauze afgespeeld en heb genoten van de ervaring. Wat mij betreft verdient surround zijn plaats naast stereoweergave. Een goede studio engineer kan met surround iets heel moois neerzetten, ook al is het origineel in stereo opgenomen. Surround is here to stay!
  SURROUND OR NO SURROUND? THAT'S THE QUESTIONDe Vintage HiFi Winkel h
  9 weeks ago Thomas Baur
  Heeft Alan Parsons zelf die mix gemaakt? Dan hoef je je al eigenlijk nergens zorgen over te maken. De meester verstaat zijn vak 😊
 • 11 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  HOOGWAARDIGE VINTAGE TECHNICS MIDISET
   
  De Vintage HiFi Winkel luistert graag naar Vintage HiFi-apparatuur. Zo hebben wij deze toch wel hoogwaardige Technics midi-set in eigen gebruik met een setje MB Quart boekenplankluidsprekers. De midiset is uitgevoerd met een afzonderlijke Power Supply Unit, voor- en eindversterker en analoge tuner en elke unit heeft een volledig metalen behuizing zonder kunststof onderdelen. In combinatie met de MB Quart's toch een heel goede en aangename geluidskwaliteit. Niet voor niets is Technics weer gestart met het produceren van dergelijke hoogwaardige midisetjes. Die vintage kwaliteit was zo slecht nog niet.... Vintage HiFi Winkel: omdat nieuw niet altijd beter is. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor hoogwaardige vintage HiFi-apparatuur.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
 • 11 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  HET CASSETTEDECK
   
  De trouwe volger van de Vintage HiFi Winkel weet inmiddels dat wij liefhebbers zijn van het analoge cassettedeck. Er zijn heel wat producenten geweest die de nodige modellen hebben uitgebracht. Veel van die producenten zijn ter ziele, maar hun "erfgoed" is vaak nog te bewonderen bij liefhebbers en verzamelaars van cassettedecks. De bijgevoegde afbeeldingen geven een nostalgische impressie van het cassettedeck, dat met name in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw de audiokwaliteit van het analage cassettebandje tot opzienbarende hoogten stuwde. Denk daarbij aan Dolby B, C en S, slijtvaste koppen, cassettedecks met nabandcontrole, onhoorbare wow en flutter, autoreverse technologie, frequentiebereik tot ruim boven 20.000 Hz, metal tape, chroom tape, lage vervorming, dubbele capstan drives, 3-motoren decks, een signaal-ruisverhouding tot wel 80 dB en natuurlijk de superdegelijke bouwkwaliteit! Wij zijn nu nog steeds verbaasd hoe goed een hoogwaardig analoog cassettedeck kan klinken! Sommige vintage modellen zijn gewoon niet stuk te krijgen. Kom ook eens luisteren naar de geluidskwaliteit van een vintage, analoog cassettedeck. Want nieuw is niet altijd beter!
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  5 weeks ago Andy Vlasveld
  Dave Vlasveld
  11 weeks ago Andre De Lange
  Juust
  11 weeks ago Jaap Edema
  Je bedoeld die 'STUDER' voor de gewone man... Andre 🙂
  11 weeks ago Andre De Lange
  Geef mij maar een echte Revox
  11 weeks ago Frits Smitten
  Zeer mooie cassettedecks, en er was voor ieder wat wils
  11 weeks ago Richard Vierbergen
  Klopt. Ik heb hier diverse modellen staan waaronder de NAD 6300 uit de monitor serie. Nu 27 jaar oud maar klinkt nog top. Ergo... al doe je er een tosti in dan is er geen verschil te horen in voor- en naband... dusss. Oud kan soms beter zijn ( dan die digitale zooi als mp3) 😉
  11 weeks ago Ronald Den Dekker
  Tof overzicht
 • 12 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  VINYL OF CD?
   
  Nu de belangstelling voor vinyl weer helemaal terug is, kun je natuurlijk wachten op een reactie hierop. Want niet iedereen is een voorstander of liefhebber van (alleen) vinyl. Er zijn nog steeds cd-liefhebbers die zweren bij "hun" medium. En helemaal niet onterecht denken wij. Want een goede studio-opname op cd beluisterd op een goede cd-speler klinkt super goed! Geen tikjes, geen kraakjes, geen rumble, groot bedieningsgemak, praktisch in gebruik. En een goede cd-speler hoeft je beslist geen "rib uit je lijf" te kosten. Toegegeven, het luisteren naar een cd kun je even "snel" doen, terwijl het luisteren naar vinyl meer handelingen en tijd vergt. De beleving staat bij vinyl meer centraal. En vinyl is nostalgischer dan een cd. De emotionele waarde van het bezit van vinyl is groter. Wat vinden jullie? Vinyl of cd?
  VINYL OF CD?Nu de belangstelling voor vinyl weer helemaal terug is,
  11 weeks ago Bert Peters
  Naomi Peters Jan Peters
  11 weeks ago Bert Peters
  Cd duh vinyl is leuk voor aan de muur die hoezen
   
  Appels met peren vergelijken dit
   
  Wat is beter dvd of blu-ray wat is beter vhs of blu ray bla bla
  12 weeks ago Peter Burgers
  Vinyl.
  12 weeks ago Freddy Snip
  De meningen zullen hiervoor wel weer verdeeld zijn 😉 of niet Don van der Deijl?
  12 weeks ago Rene Vos
  Beide hebben hun voor en nadelen. Maar wil je echt ultiem van een Lp genieten, dan hoort daar een goede draaitafel bij en een goed element met een nog betere naald. En dan is er voor minder geld meer te genieten van een CD. Al heeft de LP een toegevoegde nostalgische waarde..en heb je ook echt iets in je handen. Brings back a lot of memories.
  https://youtu.be/FDfrfHyzgUU
  12 weeks ago Freddy Snip
  Ik vind zowel de lp mooi, als de cd, maar vinyl is warmer geluid, voor perfectie cd uiteraard, maar die klinkt killer.
  12 weeks ago Don van der Deijl
  CD
  12 weeks ago Bert Wassens
  Beide, helaas is niet alles op vinyl verkrijgbaar.
  12 weeks ago Ed van der Ploeg
  Allebei
  12 weeks ago Gerard van Zwol
  Vinyl, draai en koop al jaren geen cd's meer ! Zelfs elpees van 30 jaar oud, klinken hier als een klok !
 • 13 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  HARMAN KARDON HK680: POWER MET FINESSE
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft in haar assortiment van mooie vintage HiFi-apparatuur inmiddels ook een Harman Kardon HK680. De HK680 zal na een gedegen onderhoudsbeurt met garantie te koop worden aangeboden in onze webwinkel http://www.vintagehifiwinkel.nl. De HK680 is wat uiterlijk betreft niet "meer van hetzelfde" maar met een karakteristieke eigen uitstraling die Harman Kardon zo eigen is. Maar deze geïntegreerde stereoversterker wordt ook alom geprezen om zijn grote vermogen gecombineerd met een gecontroleerd laag en veel detail in het geluidsbeeld. Geen "high end" misschien, maar dat komt daar volgens luisterervaringen van velen wel in de buurt. Destijds presteerde de HK680 in de top van zijn segment en wellicht zelfs daarbuiten. Wat ons betreft een heel goede versterker die nog steeds veel kwaliteiten biedt voor de kritische muziekliefhebber. Want nieuw is immers niet altijd beter.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
 • 13 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  OP ZOEK NAAR CASSETTEDECKS
   
  De Vintage HiFi Winkel is fan van cassettedecks. Dit analoge muziekmedium spreekt ons erg aan omdat het praktisch en gebruiksvriendelijk is. Het is niet voor niets dat wij een stijging in de verkoop van cassettedecks zien in onze webwinkel, helemaal in lijn met de hernieuwde belangstelling voor het analoge cassettebandjes. Als zelfs het NOS Journaal er aandacht aan besteed, moet er wel iets aan de hand zijn. Of was het gebrek aan nieuws misschien? Wij denken van niet. De belangstelling voor het analoge cassettebandje (een uitvinding van Philips die alweer stamt uit de jaren '60 van de vorige eeuw) en de apparatuur om het af te kunnen spelen is groeiend. Door de stijgende verkoop willen wij onze voorraad graag aanvullen met goede, vintage cassettedecks. Vooral de Akai cassettedecks met de bijna onverslijtbare GX-koppen hebben onze belangstelling. Tijdens onze zoektocht is gebleken dat het aanbod van goede vintage cassettedecks is afgenomen, ook buiten onze landsgrenzen. Maar onze inspanningen zijn uiteindelijk weer beloond met de inkoop van een Akai GX-F31, een GX-75, een GX-R55 en een GX-A5. Mogelijk komt daar nog een GX-F51 of zelfs een GX-F71 bij. De tijd zal het leren... Houd onze website http://www.vintagehifiwinkel.nl in de gaten voor vintage cassettedecks of andere schitterende vintage HiFi-apparatuur.
  Photos from Vintage HiFi Winkel's post
  11 weeks ago Freddy Snip
  Dit dan Bert Petersen Naomi Peters?
  13 weeks ago Patrick Eitjes
  Heb je ze ook voor in de auto?
 • 14 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  PHILIPS DSS940 + DSC950
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft de afgelopen tijd weer diverse interessante vintage HiFi-apparatuur weten in te kopen. Wat te denken van een Harman Kardon HK680, Denon DCD-1290 en Philips CD460? Maar de kers op de taart is toch wel een Philips DSC950 controller met 2 bijbehorende Philips DSS940 actieve luidsprekers! Dit bijzondere digitale systeem van Philips kreeg destijds lovende kritieken over de geluidskwaliteit, met name over de verbazingwekkend goede laagweergave uit een relatief kleine luidsprekerkast. Begin jaren '90 van de vorige eeuw moest zo'n 3500 gulden worden neergeteld voor dit systeem uit de 900-serie. Dat waren destijds heel veel centjes. Wij gaan de komende tijd eens beluisteren of de DSS940 met controller de belofte van een hoogwaardige (laag)weergave waarmaakt. Wij houden u op de hoogte. Kijk op http://www.vintagehifiwinkel.nl voor mooie, hoogwaardige vintage HiFi-apparatuur. Want nieuw is niet altijd beter.
  PHILIPS DSS940 + DSC950De Vintage HiFi Winkel heeft de afgelopen tij
  14 weeks ago Will Brandt
  Echt een heel mooie set, die ik lang geleden eens mocht horen.
 • 14 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  SONY SET: TA-N80ES + TA-E80ES
   
  De Vintage HiFi Winkel heeft al enige tijd een prachtige Sony-set in haar bezit, bestaande uit een Sony TA-N80ES eindversterker en Sony TA-E80ES eindversterker. Deze staat op de nominatie voor een revisie door Geert Kroezinga en zal als set met garantie te koop worden aangeboden in onze webwinkel. Maar voordat dat gaat gebeuren wilden wij nog even tijd vrij maken om deze topset te beluisteren. Zo'n topset verdient natuurlijk een top cd-speler en de Sony CDP-X777ES was de logische uitverkorene, omdat dit momenteel onze beste cd-speler is uit de Sony ES-lijn. Helemaal niet verkeerd natuurlijk. De geluidskwaliteit van deze set staat ook zonder revisie al buiten kijf; een krachtig, mooi laag, stemmen klinken zeer prettig en het hoog wordt nooit overheersend. Je merkt dat de zware TA-N80ES eindversterker een normaal en wat harder luistervolume op z'n sloffen aankan. Daardoor zit er veel rust in het klankbeeld. Je merkt eigenlijk niet hoe hard je speelt. Geïnteresseerd in deze topset? Maak dan eens een luisterafspraak in onze luisterruimte in Nijkerk. Want nieuw is niet altijd beter. En zeker niet altijd degelijker...
  SONY SET: TA-N80ES + TA-E80ESDe Vintage HiFi Winkel heeft al enige t
  14 weeks ago Roy Post
  Kwijl kwijl
 • 16 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  GEBRUIKERSTIPS: SPOTIFY PERIKELEN
   
  Ook de Vintage HiFi Winkel maakt wel eens gebruik van de streamingmogelijkheden van Spotify. Uiteraard in de hoogst mogelijke kwaliteit van 320 kbps. Geen CD kwaliteit maar kan toch heel netjes klinken. En om niet zonder muziek te zitten als er geen internetverbinding is, kun je vooraf geselecteerde nummers thuis downloaden op je mobiele apparaat. Handig natuurlijk, maar wel in het geheel eigen, beveiligde Spotify-formaat.
   
  SPOTIFY-MUZIEK OPNEMEN
  Maar wat als je de gedownloade muziek van je Spotify-afspeellijsten op CD zou willen branden of op een USB-stick wilt bewaren?Dat kan dus niet met dat eigen Spotify-bestandsformaat. Maar opnemen kan dan weer wel. Er is online genoeg software beschikbaar voor zowel Windows- als Apple-computers om de muziek van je afspeellijsten op te nemen in mp3-formaat. Een soort van digitale cassetterecorder zeg maar. En het werkt vaak best wel goed. Maar beter dan 320 kpbs wordt het nooit. En je moet elk nummer helemaal afspelen. Leuk maar tijdrovend.
   
  SNELLER ÉN BETER
  Wil je een nóg betere muziekkwaliteit (cd-kwaliteit of wellicht hoger) dan is de website van bijvoorbeeld Vevo of Youtube een schitterende muziekbron. Zoek de muziekvideo die je wilt hebben, maar vergeet niet om bijvoorbeeld "HQ" (High Quality)of HD (High Definition) in je zoekopdracht te vermelden. Dan maak je namelijk meer kans om ook daadwerkelijk een goede muziekkwaliteit te krijgen. Videokwaliteit en geluidskwaliteit gaan namelijk vaak hand in hand. Heb je de muziek gevonden, dan kopieer je de volledige link in de adresbalk van je browser. Zoek vervolgens een goede online converter, plak de link in de online converter, kies het type bestand waarin je wilt opslaan en binnen enkele seconden is de conversie klaar om gedownload te worden! En als je zeker wilt zijn van een goede geluidskwaliteit, bieden sommige online converters de optie om het geluid van het videobestand in ondermeer FLAC-formaat te bewaren. Dan weet je zeker dat je geen kwaliteitsverlies zult hebben!
   
  Veel plezier met het verzamelen van je favoriete muziek! Doe er je voordeel mee!
  GEBRUIKERSTIPS: SPOTIFY PERIKELENOok de Vintage HiFi Winkel maakt we
  14 weeks ago Rob V D Gaast
  Als je de gedownloade muziek van je Spotify-afspeellijsten op CD zou willen branden of op een USB-stick wilt bewaren, met welke software is dat dan mogelijk?
 • 17 weeks ago by Vintage HiFi Winkel

  Vintage HiFi Winkel
  PIONEER PL-12D VINTAGE PLATENSPELER
   
  De Vintage HiFi Winkel biedt in haar webwinkel mooie vintage HiFi-apparatuur aan voor kleinere én grotere budgetten met garantiemogelijkheid. Neem nou deze mooie snaaraangedreven Pioneer PL-12D vintage platenspeler met stofkap, 2 headshells, originele handleiding en originele verpakkingsdoos! De 4-polige synchrone motoraandrijving met snaar biedt een goede gelijkloop en voorkomt het doorgeven van trillingen. Mede daardoor heeft dit model een voorbeeldige signaal ruisverhouding. Verder draagt ook de lichtgewicht toonarm bij aan de goede prestaties. Al met al een "no nonsense" platenspeler met goede prestaties. En de uiterlijke staat is nog zeer netjes. Enkel de stofkap heeft wat krassen. De walnoten behuizing geeft deze vintage platenspeler zijn karakteristieke uiterlijk. Een plaatje vinden wij! Na een gedegen onderhoudsbeurt zal deze betaalbare vintage platenspeler met garantie worden aangeboden in onze webwinkel: http://www.vintagehifiwinkel.nl. Want nieuw is niet altijd beter.
  PIONEER PL-12D VINTAGE PLATENSPELERDe Vintage HiFi Winkel biedt in h
  17 weeks ago Frank Verberne
  Ja hè . Frankie's custom turntables heeft de zelvde te koop ..😂😂
  17 weeks ago Marthin Colsters
  Mooi, ziet er goed uit!
  17 weeks ago Vintage HiFi Winkel
  Zodra deze geserviced is wordt deze inclusief prijs en garantie aangeboden op de website http://www.vintagehifiwinkel.nl. Groeten.
  17 weeks ago Marthin Colsters
  Zet erbij dat hij verkocht is, staat tenminste op de site wel. Overigens een mooie 👍
  17 weeks ago Richard Vierbergen
  Gunst. Die had ik in 70'er jaren ook. Met een Shure element. Toen aan vrind geschonken omdat ik de Sansui 525 kocht.. en die draait 40 jaar later nog prima. Inderdaad. Nieuw is niet perse beter.

 

Interessante links

Nederland
Duplicase
Vintage HiFi Sound Systems
Vintage: Wim Vink - Only Sony
Sobel Vintage HiFi Meubelen
Vintage Dual 701
Record Industry gaat voor kwaliteit
The New Face Of Vinyl
Vintage Braun Audio
Vintage Philips Cd100
BBC Monitor Vintage LS-35A
HiFi Museum
Philips Vissenogen-serie
Vintage HiFi Bladen
HiFi Audio Vintage
Mindfootage
Luxman Vintage
Vintage is hot in de HiFi
Walhalla voor platenfreaks
Het merk QUAD

Internationaal
Vintage HiFi from around the world
It's HiFi
The Vintage Knob
1001 HiFi - The Stereo Museum
Voice Of Vintage HiFi
Magnat Museum
Vintage HiFi Display Room
Retro Thing
Rewind Museum