ONDERHOUD, REPARATIES EN REVISIE

Sommige apparatuur die wij inkopen is al behoorlijk op leeftijd, soms wel 40 jaar of ouder. Dat wil niet zeggen dat deze apparatuur is afgeschreven. Integendeel, het is doorgaans heel goed mogelijk ook de oudere vintage HiFi-apparatuur weer goed op te knappen voor jarenlang luisterplezier! Veel van de HiFi-apparatuur uit de jaren '70, '80 en '90 is immers gebouwd om lang mee te gaan!

De Vintage HiFi Winkel heeft de beschikking over een technische afdeling waar ingekochte vintage HiFi-apparatuur vakkundig gecontroleerd, gerepareerd en gereviseerd wordt door een deskundige en ervaren professional. Wij streven ernaar om alle producten in onze webwinkel in een zo goed mogelijke technische en optische conditie te verkopen. Maar voordat de ingekochte apparatuur technisch gecontroleerd wordt, wordt deze eerst uitvoerig beluisterd en bekeken zodat eventuele defecten en beschadigingen aan het licht komen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het functioneren van lampjes, meters, displays, schakelaars en potmeters.

Er wordt geluisterd naar muziek en beoordeeld of een apparaat in originele staat is. Is een apparaat niet helemaal in originele staat dan zullen wij dat proberen te herstellen. Is herstel niet (helemaal) mogelijk zullen wij daarvan melding maken in de webwinkel bij het betreffende product. Op basis van die ervaringen kan er gericht gewerkt worden aan de kwaliteitsverbetering van de ingekochte HiFi-apparatuur voordat deze in onze webwinkel wordt aangeboden. Mochten er in eerste instantie geen defecten aan het licht komen dan wordt de apparatuur in de webwinkel te koop aangeboden met een optionele garantie. Dat betekent dat de meerprijs voor garantie afhankelijk van de kosten van revisie. Zodra een product aan de beurt is voor een controle zal de Vintage HiFi Winkel in overleg met de technisch professional bepalen of, en zo ja, welke garantie op het product gegeven kan worden.
Zodra een product door de technische afdeling is gecontroleerd, gerepareerd en/of gereviseerd, brengt dit extra kosten met zich mee. Deze extra kosten zijn doorgaans van invloed op de verkoopprijs in de webwinkel. Het grote voordeel voor u is dat u een goed product koopt met garantie!

REPARATIES
De Vintage HiFi Winkel voert dagelijks reparaties uit aan apparatuur. Is het niet voor onze eigen producten, dan is het wel voor klanten die hun gekoesterde vintage HiFi-apparatuur in goed vertrouwen bij ons onderbrengen ter reparatie, onderhoud of revisie. Daar gaan wij dan ook zeer serieus en secuur mee om. Wij begrijpen immers wat de klant beweegt.

Maar we hebben te maken met apparatuur die soms wel 40 jaar of ouder is. Dan komt het wel eens voor dat het ene probleem opgelost wordt en het andere zich openbaart. Om dat te voorkomen adviseren wij dan ook om oudere apparatuur helemaal te laten reviseren. Het kost misschien even wat, maar daarna heeft u er weer jaren plezier van en speelt de apparatuur weer als vanouds. Bovendien krijgt u van ons na revisie ook nog eens een schriftelijke garantie van 3 tot wel 12 maanden!

CONTACT OPNEMEN MET ONZE REPARATEUR
Wilt u uw vintage HiFi-apparatuur laten repareren, dan dient u contact op te nemen met onze reparateur per email: info@proavs.nl ter attentie van Geert Kroezinga. Met hem kunt u overleggen en afspraken maken om de apparatuur te komen brengen of om op te sturen als pakket.

DUURZAAM WERKEN
Wij streven ernaar duurzaam om te gaan met ons afval. Defecte of versleten onderdelen worden niet in een vuilniszak aan straat gezet. Wij scheiden ons afval eerst en voeren dit op een verantwoorde wijze af zodat het milieu zo min mogelijk wordt belast. Ook daarin nemen wij onze verantwoordelijkheid!

Reparatie Technics M13_1
Cassettedeck Technics M13 op de "pijnbank". Goed gebouwd cassettedeck!

IMG_0367
Revox B-126 cd-speler van buiten strak, van binnen strak. Hoogwaardige technologie!

Reparatie Nakamichi LX-3_4
De Nakamichi LX-3 wordt getest en afgeregeld voor optimale prestaties.

Reparatie Marantz CD-40_6
De TDA-1541A DAC in de Marantz CD-40.

Reparatie Luxman 507_5
De Luxman L507 Woodcase wordt nagekeken en gereinigd voor nog jaren luisterplezier!

img_1224
De Sansui AU-7900 wordt aan een gedegen onderzoek onderworpen.

img_20160414_202946
De Luxman C-02 voorversterker wordt onderworpen aan een visuele inspectie. Dat zier er nog keurig uit!

reparatie-accuphase-e-206_1
Sommige onderdelen van deze mooie Accuphase E206 dienen beslist eerst vervangen te worden voordat deze weer veilig in gebruik kan worden genomen! Dat betekent dat niet alleen de defecte onderdelen worden vervangen maar dat er ook preventief onderdelen zullen worden vervangen. Wij gaan voor service en kwaliteit!

img_1502
De "opbrengst" van een revisie van een Philips CDD882. Deze onderdelen worden door ons verantwoord afgevoerd zodat het milieu zo min mogelijk wordt belast.

img_2162
Deze Philips FA960 is weer "fris en fruitig". Die kan er weer jaren tegenaan!

img_1782
De binnenzijde van een Marantz 2216. Dat ziet er nog best netjes uit.

img_1291-2
Binnenzijde van een Marantz PM80 MKII. De zwakke onderdelen worden preventief vervangen, want een schriftelijke garantie op apparatuur geven we niet zomaar!